sausau

Harta Adauga

Hota insula cilindrica Teka CC 485, 40 cm, inox

5.069 Lei

Vezi pagina: Neomax.ro
Bucuresti, azi, 17:35

Descriere anunt

Cum alegi cea mai buna hota de bucataria astfel incat sa fie si eficienta in eliminarea mirosurilor si aburului de la gatit cat si potrivita stilului bucatariei tale? Urmareste informatiile din acest ghid de cumparaturi si vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre caracteristicile si modul de functionare a hotelor si mai ales vei afla cum sa alegi cea mai buna hota pentru bucataria ta.

 

Alaturi de cuptorul incorporabil, plita incorporabila si combina frigorifica, hota este un electrocasnic esential in bucataria ta indiferent de frecventa cu care gatesti. O hota buna nu este utila numai atunci cand gatesti, ea este de mare folos si daca doresti sa cureti si sa filtrezi aerul din bucatarie sau sa elimini mirosuri neplacute din bucatarie (fum, etc).

 

Nu imi pot imagina o bucatarie moderna fara hota, indiferent de stilul sau dimensiunile bucatariei. O hota de bucatarie buna va elimina mirosurile neplacute, aburul de la gatit, aerul umed si vaporii de grasime astfel incat toate acestea sa nu se imbibe in mobilierul sau electrocasnicele din bucatarie, sa nu se imprastie prin toata casa si sa nu intre in haine. Cu ajutorul unei hote de bucatarie buna poti gati o zi intreaga fara ca tu sau casa ta sa miroasa ca o cantina.

Ce trebuie sa stii inainte sa alegi o hota buna de bucatarie

Care este hota potrivita in functie de stilul bucatariei?

 

Indiferent ca remodelezi bucataria sau ca iti construiesti una de la zero, locatia si zona unde va fi instalata plita incorporabila sau aragazul va determina tipul de hota ce trebuie instalat.

 

Din fericire sau dezvoltat mai multe modele de hote astfel incat sa avem o libertate mare asupra locului unde instalam plita si hota. Daca inainte nu puteam sa alegem decat o hota traditionala de bucatarie care se instala sub dulap, acum putem sa ne dotam bucataria cu o hota telescopica, o hota incorporabila, hota de tavan, hota de perete, hota incorporabila in blat sau hota suspendata.

 

Hota montata sub dulap – mai este denumita si hota traditionala si este ideala pentru bucatariile care au aragazul sau plita montate sub dulap. La hotele traditionale se potriveste bine un sistem de ventilare intern (filtrare a aerului fara evacuare in exterior) pentru ca hota este atasata direct de dulap.

 

Insa, un sistem de ventilare fara evacuare in exterior nu este foarte eficient in eliminarea mirosurilor si aburului. Asa ca o solutie este sa montezi sistemul de evacuare (burlanul) prin interiorul dulapului, astfel faci loc sistemului si il si maschezi.

 

Cea mai buna hota retractabilaHota retractabila sau hota telescopica– este potrivita in cazul in care bucataria este de dimensiuni mici si nu iti permite sa instalezi o hota mai mare. Hota telescopica se integreaza foarte usor in mobilier (daca este cazul) si are o estetica mai delicata, fiind de dimensiune mai mica atunci cand este „stransa”. In timpul functionarii, hota se trage iar elementele mobile – telescopice maresc suprafata hotei pentru o eficienta mai buna.

 

Hota de perete  – este cunoscuta sub diverse denumiri in functie de model si aspect (hota decorativa, hota cu burlan, etc) si ofera bucatariei tale un stil cochet si la moda. Acest tip de hota de bucatarie este ideal pentru plitele care nu au mobilier deasupra si dispun de spatiu de montare a hotei deasupra.

 

Cele mai multe hote de bucatarie de perete sunt cu sistem de ventilare in exterior (necesita burlan de evacuare prin perete), insa exista si modele cu sistem de filtrare interna, numai ca nu sunt la fel de eficiente ca cele cu evacuare externa.

 

Hota incorporabila – acest tip de hota este dedicat celor ce isi doresc o bucatarie fara electrocasnice la vedere. Hota incorporabila poate fi integrata cu succes in mobilierul dispus deasupra plitei. Spre deosebire de hota traditionala care este instalata tot sub dulap, hota incorporabila este mult mai delicata, mai bine integrata in mobilier, mult mai moderna si mult mai performanta.

 

Cea mai buna hota incorporabila in blatHota incorporabila in blat – este cel mai nou si modern tip de hota. Acesta se instaleaza in spatele sau lateralul plitei iar instalarea nu este conditionata de spatiul de deasupta plitei sau aragazului. Costurile acestui tip de hota sunt mai ridicate fata de celelalte modele.

 

Hota de tavan sau hota tip insula – este potrivita pentru bucatariile spatioase care au zona de gatit separata, de obicei in mijlocul bucatariei (o insula) si necesita o hota care sa fie plasata deasupra plitei, insa fara a utiliza peretii laterali. Acest tip de bucatarie impreuna cu o hota de tavan fac o impresie de bun gust.

 

Sistemul de evacuare la hotele tip insula este de obicei in exterior, tubulatura prin tava, insa sunt si variante cu filtrare interna, insa nu sunt asa de eficiente.

Ce tip de hota ai nevoie in functie de principiul de functionare?

 

Principul de functionare a hotelor se refera de f

Vezi telefon
comenzi@*****.ro
Cumpara
Anunturile utilizatorului
Distribuie Facebook
Trimite mesaj privat