Beneficii Shiitake
- diminueaza obezitatea
- sustine functia imuna
- sustine sanatatea cardiovasculara
- contine proprietati antimicrobiene
- imbunatateste energia si functia creierului
- ofera vitamina D
- promoveaza sanatatea pielii
- sustine sanatatea digestiva si intestinala
Ce este Shiitake
Shiitake Bio este un supliment alimentar pe baza de ciuperci negre. Folosit mai ales in Asia, acum ajunge din ce in ce mai mult in Europa. Consumat ca aliment pentru gustul sau pronuntat, poate fi folosit si ca supliment alimentar pentru proprietatile sale nutritive si impactul asupra sanatatii umane. Formulat numai din shiitake cultivat organic, suplimentul nostru organic Shiitake este potrivit pentru toate tipurile de oameni si nu contine alergeni.
O ciuperca originara din Japonia, shiitake isi ia numele din japoneza si inseamna ?ciuperci care cresc pe...\". Aceasta denumire provine de la modul sau de dezvoltare deoarece creste preferential pe o specie de copac, foarte apropiata de stejar. Are piciorul alb surmontat de o palarie maro deschis, cu nervuri sau patat de alb. Shiitake este a doua cea mai cultivata ciuperca din lume. Se poate cultiva pe busteni, intr-un mediu umed, intr-un loc in care lumina si temperatura sunt foarte controlate.
Aceasta ciuperca este folosita mai ales in bucataria asiatica, pentru gustul ei foarte pronuntat. Poate fi consumat fiert sau sub forma uscata, apoi rehidratat. In acest caz, gustul este apoi mai puternic si da aroma preparatelor care il contin.
A fost folosit de multi ani de catre asiatici pentru beneficiile sale pentru sanatate. Este cunoscut in principal pentru marea sa valoare nutritiva, inclusiv pentru vitamine si minerale.
Face obiectul mai multor studii stiintifice pentru a cunoaste toate beneficiile sale asupra organismului uman. Mecanismele de actiune sunt in special mult studiate pentru a intelege modul in care shiitake intervine asupra organismului.
Shiitake organic este un produs care contine doar pudra de shiitake, pentru a oferi organismului tau toate beneficiile acestei ciuperci si a obtine cele mai bune efecte posibile.
Beneficii
1. Minimizeaza obezitatea
Anumite componente ale ciupercii shiitake au efecte hipolipidemice (de reducere a grasimilor), cum ar fi eritadenina si b-glucanul, o fibra alimentara solubila care se gaseste si in orz, secara si ovaz. Studiile au raportat ca b-glucanul poate creste starea de satietate, poate reduce aportul de alimente, intarzie absorbtia nutritiei si poate reduce nivelurile plasmatice de lipide (grasimi).
Un studiu din 2011 publicat in Journal of Obesity a examinat efectele ciupercilor shiitake asupra profilurilor lipidelor plasmatice, dispozitiilor grasimilor, eficientei energetice si indicelui de grasime corporala. Sobolanii au fost hraniti cu o dieta bogata in grasimi pentru o perioada de sase saptamani.
Cercetatorii au descoperit efecte semnificative ale interventiei dietetice asupra cresterii in greutate corporala. Sobolanii care au urmat o doza mare de dieta cu ciuperci shiitake (care a implicat adaugarea de pudra de ciuperci la o dieta bogata in grasimi) au avut cresteri cu 35% mai mici in greutate decat sobolanii care au urmat diete cu ciuperci shiitake scazute si medii. Sobolanii care urmau dieta cu ciuperci shiitake cu doze mari au avut, de asemenea, mase totale de grasime semnificativ mai mici si au avut o tendinta de acumulare mai mica de grasime.
Cercetatorii au concluzionat sugerand ca ciupercile shiitake pot ajuta la minimizarea cresterii in greutate corporala, a depunerilor de grasime si a triacilglicerolilor plasmatici atunci cand sunt adaugate la o dieta bogata in grasimi. Acest lucru incurajeaza efortul de a continua studiile umane care examineaza eficacitatea ciupercilor shiitake pentru minimizarea obezitatii si a tulburarilor metabolice asociate.
2. Sustine functia imuna
Ciupercile au capacitatea de a intari sistemul imunitar si de a ameliora multe boli prin furnizarea de vitamine, minerale si enzime importante. Un studiu din 2015 publicat in Jurnalul Colegiului American de Nutritie a evaluat 52 de barbati si femei sanatosi, cu varsta cuprinsa intre 21 si 41 de ani, pentru a determina daca ciupercile shiitake ar putea imbunatati functia imunitara umana. Studiul a implicat un studiu de grup paralel de patru saptamani care a implicat participantii care consumau fie cinci, fie 10 grame de ciuperci zilnic.
Rezultatele sugereaza ca consumul de ciuperci a imbunatatit functia efectorului celular si a imbunatatit imunitatea intestinala. S-a inregistrat si o reducere a inflamatiei din cauza consumului de ciuperci.
3. Sustine sanatatea cardiovasculara
Ciupercile Shiitake au compusi steroli care interfereaza cu productia de colesterol in ficat. De asemenea, contin fitonutrienti puternici care ajuta la impiedicarea celulelor sa se lipeasca de peretii vaselor de...
Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!