Ce contine:
Contine proteine, fibre, vitaminele B, E, minerale (precum calciu, zinc, fier, magneziu, fosfor, mangan, potasiu), aminoacizi esentiali, triptofan.
Cum actioneaza:
Cu un continut de aprox. 12% proteina, meiul este satios si hranitor. Ajuta la o absorbtie redusa a carbohidratilor si a grasimilor, protejeaza vasele de sange de arteroscleroza si eventuale hemoragii.
Cum se consuma:
Se pot prepara budinci, prajituri.
Istoric:
Meiul este o cereala ce isi are originea in Asia si Africa. Faina de mei este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Pentru ce recomandam:
Meiul este o cereala integrala, asadar este foarte bogat in enzime digestive. Nu contine gluten, este putin alergen si se digera usor. Faina de mei este alcalina, poate fi utilizata cu succes in combaterea acidozei. Are un efect pozitiv asupra rinichilor, previne formarea calculilor biliari, protejeaza sistemul gastro-intestinal, stimuleaza sistemul nervos, contribuie la sanatatea oaselor, a dintilor si a parului.
Cantitate:500 g
Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!