BENEFICII IMPORTANTE ALE ACIDULUI HIALURONIC:
? Reduce aspectul ridurilor
? Repararea pielii deteriorate
? Pentru o piele neteda si ferma
? Hidrateaza pielea
? Promoveaza pielea mai sanatoasa si mai supla
? Formeaza un strat protector in cartilaje
? Poate ameliora ranile rapid
? Indepartati durerea articulara pastrand oasele bine lubrifiate
? Diminuati simptomele refluxului de acid gastric
? Pastrati forta osoasa
CE ESTE ACIDUL HIALURONIC?
Acidul Hialuronic, numit si hialuronat sau hialuronan, poate fi gasit acum sub diferite forme: capsule, creme, geluri si chiar injectabile.
Acidul Hialuronic este un carbohidrat, mai exact o mucopolizaharida naturala ce se intalneste in tot corpul uman. El este cea mai hidrofila molecula (iubitoare de apa). Corpul nostru contine aproximativ 15 g de Acid Hialuronic.
Functia sa in organism este de a \"lega\" apa si de a lubrifia partile mobile ale corpului, cum ar fi articulatii si muschi.
Karl Meyer este cel care a descoperit Acidul Hialuronic in 1934, dar cel care a facut sa fie cunoscut pe o scara mai larga a fost un reporter. El fusese intr-un sat japonez din Yuzurihara si a ramas uimit cand a vazut ca atat barbatii, cat si femeile de 80 - 90 de ani aveau pielea fara riduri, articulatiile flexibile, parul frumos si des, iar activitatile pe care le faceau nu le trada varsta. In cele din urma, a aflat ca moleculele de estrogen din dieta lor cu soia si tofu sunt responsabile de acest fenomen; ele sunt cele care trimit semnale catre celule pentru a face mai mult acid hialuronic.
Prima utilizare comerciala a Acidului Hialuronic a fost in 1942, cand Endre Balazs a solicitat un brevet de a-l folosi ca un substituent pentru albusul de ou in produse de panificatie. Descoperirea sa a fost unica, deoarece nu a fost gasita o alta molecula cu astfel de proprietati. Endre Balazs a continuat cercetarile si a identificat beneficiile si proprietatile Acidului Hialuronic, devenind lider expert pe Acid Hialuronic.
Cercetarile arata ca Acidul Hialuronic imbunatateste hidratarea pielii, stimuleaza producerea de colagen din piele, functioneaza ca un antioxidant, are proprietati antibacteriene si antiinflamatoare, mentine elasticitatea pielii, sustine articulatiile si tesuturile nervoase.
O treime din Acidul Hialuronic din corpul nostru este degradat si sintetizat zilnic. Producerea fiecarui agent de protectie in organism scade cu varsta, Acidul Hialuronic nu face exceptie de la aceasta regula.
Un nivel scazut de Acid Hialuronic duce la o imbatranire mai rapida; s-a constatat ca pe la 40 de ani productia de Acid Hialuronic scade cu aproape 50%.
Alimente bogate in Acid Hialuronic: cartofi, legume radacinoase (morcovi si cartofi dulci), legume cu frunze verzi (varza si spanac), legume asiatice (imoji, konyaku si satoimo), legume crude (morcovi, frunze de spanac si gulii).
STRUCTURA CHIMICA A ACIDULUI HIALURONIC
Acidul Hialuronic este produs in mod natural de corpul nostru si este clasificat chimic ca un glicozaminoglican. Molecula sa este alcatuita dintr-o secventa repetitiva de doua zaharuri simple modificate, numite glucuronic si N-acetil glucozamina. Ambele sunt incarcate negativ, de aceea cand sunt alaturate ele se resping producand o molecula extrem de elastica cu o masa moleculara mare. Moleculele de Acid Hialuronic datorita faptului ca au dimensiuni mari si se intind (sunt elastice), produc vascozitate inalta (lubrifiere), astfel rezista compresiei si permite articulatiilor noastre si pielii sa suporte greutatea.
ACID HIALURONIC BENEFICII
Acidul Hialuronic sustine sistemul nervos si sistemul articular, hidrateaza pielea si parul si regenereaza lichidul ocular, adica amelioreaza alacrimia sau Sindromul Ochiului Uscat.
Piele: El joaca un rol important pentru piele, deoarece jumatate din Acid Hialuronic se gaseste in colagenul din piele. Acidul Hialuronic isi pastreaza greautatea sa in apa de 1000 de ori, fiind un hidratant excelent care creste catifelarea, netezimea pielii, si amelioreaza si reduce ridurile. El are capacitatea de a elimina materia deseurilor din celule, inclusiv cele in care circulatia sangelui este mica.
Acidul Hialuronic este considerat a fi la fel de eficient sau poate chiar mai bun decat colagenul. Cea mai frecventa intrebuintare a Acidului Hialuronic este in terapia antiimbatranire, in proceduri cosmetice. Este utilizat pentru inlaturarea imperfectiunilor pielii si a ridurilor.
Articulatii: Glucozamina este un supliment care apartine unui grup de compusi glicozaminoglicani (GAG) si este utilizata pentru ameliorarea starilor de artrita. Acesti compusi ajuta sa construiasca articulatii puternice, mai sanatoase si mai flexibile. Acidul Hialuronic este forma cea mai activa a lui GAG si este ca un amortizor intre tesuturi comune, un fluid de ungere care minimizeaza defalcarea acestora.
Acidul Hialuronic ajuta la eliminarea produselor reziduale, in special acide in natura, ce apar in urma distrugerii...
Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!