Beneficii Vitamina A:
- Vitamina A este esentiala pentru sanatatea ochilor
- Ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange
- Mentine dantura sanatoasa
- Ajuta la formarea structurii scheletice si ale tesuturilor moi
Ce este Vitamina A?
Vitamina A a fost prima data ?descoperita? in 1913, cand oamenii de stiinta au considerat ca ar putea minimiza orbirea de noapte. Apoi, in 1932 sa stabilit ca beta-carotenul, de asemenea, cunoscut sub numele de pro-vitamina A, a fost precursorul vitaminei A. Cand consumam beta-caroten, vitamina A este produsa in mod natural de enzimele din tractul digestiv care digera beta-caroten. Vitamina A este liposolubila, este apoi stocata in ficat, unde poate ramane pentru perioade lungi de timp.
Vitamina A gasita in produsele alimentare care provin de la animale este numita preformata Vitamina A. Aceasta este absorbita sub forma de retinol, una dintre cele mai utilizabile forme (active) de vitamina A. Sursele se gasesc in ficat, lapte integral, si in unele produse alimentare fortificate. Retinolul poate fi facut din acidul retinal si retinoic (alte forme active de vitamina A) in organism. Vitamina A se produce in mod natural in produsele de origine animala, cum ar fi ficatul, rinichii, unt, galbenusuri de ou, lapte integral si lapte degresat fortificat.
Vitamina A, care se gaseste in fructe si legume colorate, se numeste provitamina A carotenoidelor. Acestea pot fi facute in retinol in organism. Provitamina comuna A carotenoide gasite in produsele alimentare care provin de la plante sunt beta-caroten, alfa-caroten si beta-criptoxantina. Printre acestea, beta-caroten se face cel mai eficient in retinol. Alfa-carotenul si beta-criptoxantina sunt, de asemenea, transformate in vitamina A, dar numai pe jumatate la fel de eficiente ca beta-carotenul. Beta-carotenul este un antioxidant. Antioxidantii protejeaza celulele de la daune cauzate de substante instabile numite radicali liberi. Radicalii liberi sunt considerati a contribui la anumite boli cronice si sa joace un rol in procesele degenerative observate in imbatranire. Sursele de beta-caroten sunt morcovi, dovleac, cartofi dulci, dovleacul, pepene galben, grapefruit roz, caise, broccoli, spanac, cele mai multe legume cu frunze. Cu cat este mai intensa culoarea unui fruct sau leguma, cu atat mai mare continutul de beta-caroten va fi. Aceste surse vegetale de beta-caroten sunt lipsite de grasimi si colesterol.
Prospect Vitamina A
Portia: 1 gelula
Portii per container: 250
Cantitate per capsula:
? Vitamina A (din ulei de ficat de cod) 10.000 UI - 200% DZR
Alte ingrediente: ulei de soia, gelatina, glicerina, apa.
Acest produs nu este derivat din specii pe cale de disparitie.
Mod administrare: Ia (1) capsula gelatinoasa pe zi, de preferinta dupa masa, cu un pahar cu apa.
Atentie: Nu luati acest produs daca sunteti alergic la fructe de mare. Daca sunteti gravida sau alaptati sau ati putea ramane gravida, nu utilizati un supliment de vitamina A, utilizati beta-caroten ca inlocuitor si sa consultati medicul inainte de a folosi acest produs. A nu se lasa la indemana copiilor. Depozitati intr-un loc racoros si uscat. Nu folositi acest produs daca sigiliul de siguranta de pe sticla este rupt.
Pagina pe care doriti sa o accesati poate sa contina elemente care nu sunt recomandate minorilor!
Va rugam sa confirmati ca aveti peste 18 ani!