Consultanta-Firma.ro - Cavescu si Asociatii, Bucuresti

Modificari in societate

1. Cesiune parti sociale

Operatiunea de cesiune de parti sociale reprezinta o forma legala pentru retragere a unui asociat din firma si consta în transferul de parti sociale între asociati (cesiune interna), respectiv catre terte persoane (cesiune externa), care devin noii asociati ai societatii.

În vederea înregistrarii acestei modificari la Oficiul Registrului Comertului teritorial, noi va oferim servici juridice pentru redactarea actelor necesare (contractul de cesiune, decizia asociatului unic sau hotarârea A.G.A., actul constitutiv actualizat – cu datele noilor asociati, declaratia pe propria raspundere a noului asociat, dupa caz, administrator) si reprezentare în fata Oficiului Registrului Comertului teritorial.

2. Schimbare sediul social

Daca doriti schimbarea sediului social al societatii, trebuie sa puteti face dovada unui nou sediu printr-un titlu de proprietate (contract de vânzare, hotarâre judecatoreasca, contract de donatie) sau unui titlu în baza caruia detineti un drept de folosinta asupra imobilului (contract de comodat, contract de închiriere/subînchiriere). Exista si un caz special de stabilire a sediului social, anume încheierea unui contract de asistenta juridica cu un cabinet de avocatura ce are ca obiect exclusiv stabilirea sediului social, însa exista o limitare în timp a acestuia, max. 1 an.

Pentru înregistrarea acestei modificari, noi ne oferim serviciile juridice pentru întocmirea dosarului complet prin consultanta juridica în vederea stabilirii detaliilor necesare pentru înregistrarea schimbarii sediului social, redactarea si semnarea documentelor necesare în dosarul de mentiuni, si reprezentarea în fata Oficiului Registrului Comertului teritorial.

3. Modificarea/Completarea obiectului de activitate

 Completarea obiectului de activitate intervine atunci când se decide desfasurarea unui nou tip de activitate, care nu se regaseste în actul constitutiv al societatii si care nu a fost autorizata.

Prin decizia asociatului unic sau prin hotarârea asociatiilor, se poate dispune schimbarea obiectului de activitate principal daca se poate identifica una dintre urmatoarele situatii, mentionate cu titlu exemplificativ:

  • ponderea activitatilor desfasurate de societate s-a schimbat catre una din activitatile secundare, care reprezinta peste 50% din volumul activitatii societatii;
  • asociatul/asociatii/ actionarii a/au decis desfasurarea unei noi activitati dintr-un anumit domeniu, în care autorizarea în vederea functionarii se acorda sub conditia obiectului principal de activitate.

Pentru anumite obiecte de activitate sintetizate in CAEN Rev.2 este necesara obtinerea prealabila a unor avize/autorizatii.

Pentru a veni în ajutorul clientilor nostri, noi ne oferim cunostintele juridice valorificate în urmatoarele servicii juridice, consultanta juridica în stabilirea concreta a modificarii dorite, actualizarea obiectului de activitate din cadrul actului constitutiv al societatii si reprezentare în fata Oficiului Registrului Comertului teritorial.

4. Majorare/Reducere capital social

Majorarea capitalului social este o operatiune ce poate fi impusa de lege ori poate interveni ca urmare a deciziei asociatului unic sau a hotarârii asociatilor sau a actionarilor societatii. În majoritatea cazurilor, motivul acestei modificari este cresterea credibilitatii societatii în relatiile cu mediul de afaceri. Însa, o alta posibilitate este cea reprezentata de majorarea capitalului social în vederea îndeplinirii unei conditii legale, spre exemplu în cazul transformarii unui S.R.L. în S.A. (capitalul social al unui S.A. are o valoare de minim 25.000 Euro – echivalent in lei).

Pentru depunerea dosarul complet de mentiuni la institutia abilitata, noi ne oferim serviciile juridice concretizate în consultanta juridica privind modificarile dorite, redactarea actelor necesare pentru întocmirea dosarului si reprezentare juridica în fata Oficiului Registrului Comertului teritorial.

Galerie foto
  • ...