Consultanta-Firma.ro - Cavescu si Asociatii, Bucuresti

Recuperare creante comerciale

Recuperarea creantelor reprezinta un domeniu vital în afacerile curente ale fiecarei societati, activitate ce o ajuta sa îsi continue desfasurarea obiectului de activitate.

Activitatea de recuperare se exercita prin doua modalitati:

  • pe cale amiabila, prin operatiunea de mediere;
  • pe cale judiciara, prin intermediul instantei de judecata.

Pe cale amiabila, se doreste recuperarea creantei prin ajungerea la un acord cu debitorul. Sens în care se va proceda la identificarea debitorului si verificarea starii de solvabilitate a acestuia, precum si a bunurilor acestuia. Ulterior, prin intermediul executorului judecatoresc sau prin posta, debitorul va fi notificat în legatura cu achitarea debitului.

Daca, în urma demersurilor de solutionare pe cale amiabila, în termen de 15 zile de la data primirii somatiei de plata, debitorul nu reactioneaza afirmativ la solicitarile noastre, vom demara procedura litigioasa de recuperare a creantei datorate.

Procedura se va finaliza cu executarea silita a debitorului pentru acoperirea debitului datorat, dar si a cheltuielilor judiciare pentru toata procedura de solutionare a conflictului litigios.

Executarea silita implica urmarirea bunurilor mobile si/sau imobile, dar si poprirea conturilor bancare ale debitorului pana la concurenta cuantumului creantei.

Pentru o oferta personalizata, va rugam sa ne contactati.

Galerie foto
  • ...