Pompe funebre Bucuresti FUNEO

Incinerare Umana

Compania noastra ofera servicii funerare complete de incinerare umana. Program non stop , programare la crematoriu in max. 24 ore.

Istoria incinerarii in Romania a început pe 7 martie 1923, moment in care Societatea Romana de Incinerare, purtand denumirea de Cenusa, a fost infiintata. In luna februarie a anului 1928, crematoriul din Bucuresti, de asemenea numit Cenusa, si-a inceput activitatile. In acel an, au fost incinerate 262 de cadavre, numarul ridicandu-se la 602 in anul 1934. In anul 1935, 0,19% din decedatii din România au fost incinerati acolo.

Doctorul bucurestean Iacob Felix este cel care a promovat pentru prima data in Romania ideea practicarii incinerarilor umane in a doua jumatate a secolului al XIX-lea. In urma unor epidemii, el a propus sa se incinereze toate cadavrele din motive igienice. Retorica cremationista fiind asumata in intregime de catre doctorul Constantin I. Istrati care a fost pentru o perioada presedinte al Academiei Romanie, acesta murind in 1918 la Paris si fiind incinerat, dupa propria vointa.

Galerie foto
  • ...