ActivLab L-Carnitine + Green Tea - 60 Capsule (carnitina si ceai verde)
57 RON
ActivLab L-Carnitine + Green Tea - 60 Capsule (carnitina si ceai verde)
57 RON
Descriere
L-CARNITINE + GREEN TE SI BENEFICIILE SALE
- promoveaza metabolismul
- este un antioxidant puternic
- ajuta impotriva oboselii
- accelereaza arderea grasimilor la dieta redusa
- promoveaza arderea grasimilor
CARNITINA: CE ESTE?
Carnitina, derivata dintr-un aminoacid, se gaseste in aproape toate celulele corpului. Numele sau este derivat din latinescul carnus sau carne, deoarece compusul a fost izolat din carne. Carnitina este termenul generic pentru o serie de compusi care includ L-carnitina, acetil-L-carnitina si propionil-L-carnitina.
Carnitina joaca un rol critic in producerea de energie. Transporta acizii grasi cu lant lung in mitocondrii, astfel incat acestia sa poata fi oxidati (?arse\") pentru a produce energie. De asemenea, transporta compusii toxici generati din acest organel celular pentru a minimiza acumularea lor. Avand in vedere aceste functii cheie, carnitina este concentrata in tesuturi precum muschiul scheletic si cardiac, care utilizeaza acizi grasi ca combustibil alimentar.
Organismul produce suficienta carnitina pentru a satisface nevoile majoritatii oamenilor. Din motive genetice sau medicale, unii indivizi (cum ar fi sugarii prematuri) nu pot produce suficient, asa ca pentru ei carnitina este un nutrient esential conditionat.
ABSORBTIA SI METABOLISMUL CARNITINEI
Adultii care consuma diete mixte care includ carne rosie si alte produse de origine animala obtin aproximativ 60-180 de miligrame de carnitina pe zi. Veganii obtin mult mai putin (aproximativ 10-12 miligrame), deoarece evita alimentele de origine animala. Cea mai mare parte (54?86%) carnitinei alimentare este absorbita in intestinul subtire si intra in sange.
Rinichii conserva eficient carnitina, astfel incat chiar si dietele sarace in carnitina au un impact redus asupra continutului total de carnitina al organismului. In loc sa fie metabolizata, excesul de carnitina este excretat prin urina, dupa cum este necesar, prin rinichi, pentru a mentine concentratiile sanguine stabile.
CE ESTE CEAIUL VERDE?
Ceaiul verde este un antioxidant puternic, care a fost folosit de secole pentru a promova o sanatate buna. Ceaiul verde este bine stabilit ca o sursa puternica de antioxidanti - aceiasi compusi beneficii gasiti in fructe si legume si chiar in vinul rosu. Frunza are, de asemenea, prezenta unui antioxidant superstar numit EGCG (epigallocatechin-galat), precum si alte substante notabile de ameliorare, inclusiv fluorura, catechine si tanini.
Aceste beneficii antioxidante remarcabile ale ceaiului verde sunt atribuite nivelului sau puternic de polifenoli. Dintre cele patru polifenoli principali din cercetarea ceaiului verde se constata ca Epgalallocatechin gallate (EGCG) este cel mai eficient.
CE FACE CEAIUL VERDE?
Imbatranirea prematura: Avand in vedere cele mai recente descoperiri despre antioxidantii puternici din ceaiul verde, nu e de mirare ca acest produs a fost mult timp dorit sa promoveze o viata lunga. Concentratiile sale ridicate de antioxidanti largesc aparent longevitatea prin ameliorarea bolilor de inima. Conform studiilor epidemiologice, barbatii si femeile japoneze care folosesc ceaiul verde zilnic au mai multe sanse de a trai mai mult.
Ameliorarea artritei: Antioxidantii din ceaiul verde pot reduce severitatea osteoartritei. Studiile au aratat ca daca consumati aproximativ patru cesti de ceai verde pe zi, este posibil sa va protejati de dezvoltarea artritei si daca aveti deja artrita, consumarea de ceai verde poate ajuta la diminuarea inflamatiei pe care o provoaca.
Cercetarile in curs de desfasurare sugereaza ca datorita numeroaselor sale compuse antioxidante, luarea periodica a ceaiului verde poate ajuta la ameliorarea bolilor cardiovasculare prin scaderea nivelului de colesterol si reducerea tensiunii arteriale, promovarea longevitatii, dezintegrarea cariilor dentare (ceaiul lupta cu cavitatea, fluorura) ajuta la minimizarea infectiilor gingiilor si ofera o serie de alte beneficii.
Deoarece contine compusi tiranici astringenti, ceaiul verde poate atenua indigestia, diareea si alte forme de stomac deranjat. Cercetatorii elvetieni au chiar dovezi preliminare ca ceaiul verde accelereaza arderea caloriilor grase la persoanele supraponderale. Un studiu mic, dar interesant din 1999, publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, a raportat o crestere a consumului de energie si a oxidarii grasimilor la barbatii care au luat un extract de ceai verde, spre deosebire de un placebo sau de cafeina in monoterapie.
PROSPECT L-CARNITINE + GREEN TEA
Dozare
Consumati 2 capsule pe zi inainte de antrenament. In zilele cand nu va antrenati consumati 2 capsule, inainte de mese.
Valori nutritive
1 capsula
L-carnitina
500 mg*
Extract din frunze de ceai verde
200 mg*
inclusiv EGCG
90 mg*
inclusiv Cofeina
32 mg*
*Doza zilnica recomandata nu...
Vezi mai multe detalii si cumpara
- promoveaza metabolismul
- este un antioxidant puternic
- ajuta impotriva oboselii
- accelereaza arderea grasimilor la dieta redusa
- promoveaza arderea grasimilor
CARNITINA: CE ESTE?
Carnitina, derivata dintr-un aminoacid, se gaseste in aproape toate celulele corpului. Numele sau este derivat din latinescul carnus sau carne, deoarece compusul a fost izolat din carne. Carnitina este termenul generic pentru o serie de compusi care includ L-carnitina, acetil-L-carnitina si propionil-L-carnitina.
Carnitina joaca un rol critic in producerea de energie. Transporta acizii grasi cu lant lung in mitocondrii, astfel incat acestia sa poata fi oxidati (?arse\") pentru a produce energie. De asemenea, transporta compusii toxici generati din acest organel celular pentru a minimiza acumularea lor. Avand in vedere aceste functii cheie, carnitina este concentrata in tesuturi precum muschiul scheletic si cardiac, care utilizeaza acizi grasi ca combustibil alimentar.
Organismul produce suficienta carnitina pentru a satisface nevoile majoritatii oamenilor. Din motive genetice sau medicale, unii indivizi (cum ar fi sugarii prematuri) nu pot produce suficient, asa ca pentru ei carnitina este un nutrient esential conditionat.
ABSORBTIA SI METABOLISMUL CARNITINEI
Adultii care consuma diete mixte care includ carne rosie si alte produse de origine animala obtin aproximativ 60-180 de miligrame de carnitina pe zi. Veganii obtin mult mai putin (aproximativ 10-12 miligrame), deoarece evita alimentele de origine animala. Cea mai mare parte (54?86%) carnitinei alimentare este absorbita in intestinul subtire si intra in sange.
Rinichii conserva eficient carnitina, astfel incat chiar si dietele sarace in carnitina au un impact redus asupra continutului total de carnitina al organismului. In loc sa fie metabolizata, excesul de carnitina este excretat prin urina, dupa cum este necesar, prin rinichi, pentru a mentine concentratiile sanguine stabile.
CE ESTE CEAIUL VERDE?
Ceaiul verde este un antioxidant puternic, care a fost folosit de secole pentru a promova o sanatate buna. Ceaiul verde este bine stabilit ca o sursa puternica de antioxidanti - aceiasi compusi beneficii gasiti in fructe si legume si chiar in vinul rosu. Frunza are, de asemenea, prezenta unui antioxidant superstar numit EGCG (epigallocatechin-galat), precum si alte substante notabile de ameliorare, inclusiv fluorura, catechine si tanini.
Aceste beneficii antioxidante remarcabile ale ceaiului verde sunt atribuite nivelului sau puternic de polifenoli. Dintre cele patru polifenoli principali din cercetarea ceaiului verde se constata ca Epgalallocatechin gallate (EGCG) este cel mai eficient.
CE FACE CEAIUL VERDE?
Imbatranirea prematura: Avand in vedere cele mai recente descoperiri despre antioxidantii puternici din ceaiul verde, nu e de mirare ca acest produs a fost mult timp dorit sa promoveze o viata lunga. Concentratiile sale ridicate de antioxidanti largesc aparent longevitatea prin ameliorarea bolilor de inima. Conform studiilor epidemiologice, barbatii si femeile japoneze care folosesc ceaiul verde zilnic au mai multe sanse de a trai mai mult.
Ameliorarea artritei: Antioxidantii din ceaiul verde pot reduce severitatea osteoartritei. Studiile au aratat ca daca consumati aproximativ patru cesti de ceai verde pe zi, este posibil sa va protejati de dezvoltarea artritei si daca aveti deja artrita, consumarea de ceai verde poate ajuta la diminuarea inflamatiei pe care o provoaca.
Cercetarile in curs de desfasurare sugereaza ca datorita numeroaselor sale compuse antioxidante, luarea periodica a ceaiului verde poate ajuta la ameliorarea bolilor cardiovasculare prin scaderea nivelului de colesterol si reducerea tensiunii arteriale, promovarea longevitatii, dezintegrarea cariilor dentare (ceaiul lupta cu cavitatea, fluorura) ajuta la minimizarea infectiilor gingiilor si ofera o serie de alte beneficii.
Deoarece contine compusi tiranici astringenti, ceaiul verde poate atenua indigestia, diareea si alte forme de stomac deranjat. Cercetatorii elvetieni au chiar dovezi preliminare ca ceaiul verde accelereaza arderea caloriilor grase la persoanele supraponderale. Un studiu mic, dar interesant din 1999, publicat in Jurnalul American de Nutritie Clinica, a raportat o crestere a consumului de energie si a oxidarii grasimilor la barbatii care au luat un extract de ceai verde, spre deosebire de un placebo sau de cafeina in monoterapie.
PROSPECT L-CARNITINE + GREEN TEA
Dozare
Consumati 2 capsule pe zi inainte de antrenament. In zilele cand nu va antrenati consumati 2 capsule, inainte de mese.
Valori nutritive
1 capsula
L-carnitina
500 mg*
Extract din frunze de ceai verde
200 mg*
inclusiv EGCG
90 mg*
inclusiv Cofeina
32 mg*
*Doza zilnica recomandata nu...
101 vizualizari
Bucuresti 14 Noi. '24 (09:27)