OstroVit Betaine HCl VEGE 90 Capsule

49 RON
1 / 1 ...

OstroVit Betaine HCl VEGE 90 Capsule

49 RON
Descriere
Beneficii Betaine HCL


-          sustine procesul digestiv

-          ajuta la indigestie si balonare

-          optimizeaza capacitatea digestiva

-          sprijina capacitatea digestiva a stomacului prin scaderea ph-ului gastric

-          pepsina functioneaza impreuna cu acidul din stomac pentru a sprijini digestia proteinelor

-          natura amara de gentiana ajuta la stimularea productiei organismului de enzime digestive.


 



Betaina HCl este o forma de HCl folosita ca nutrient pentru a suplimenta productia proprie de HCl a stomacului sau acid gastric. In timp ce indigestia ocazionala poate fi rezultatul tesutului iritant acid din structura de deasupra stomacului cunoscuta sub numele de esofag, o linie de cercetare sugereaza ca cauza acestei iritatii poate fi de fapt mai putin decat productia optima de acid gastric.

Acidul din stomac este produs in mod normal de celulele parietale ale stomacului, iar functia acidului din stomac este de a descompune alimentele care intra in stomac in fragmente mai mici si componente nutritive. Aceste componente se deplaseaza prin stomac in intestinul subtire, unde sunt descompuse in continuare de enzimele digestive din partea superioara a intestinului subtire. Nutrientii individuali care rezulta din digestia proteinelor, grasimilor si carbohidratilor pot fi apoi absorbiti si asimilati de organism si utilizati pentru metabolism si crestere. Productia optima de acid stomacal reduce sarcina asupra restului procesului digestiv, inclusiv productia de enzime din pancreas.


 
Dupa cum am mentionat mai devreme, prezenta acidului gastric optim este necesara pentru digestia si absorbtia nutrientilor critici. Aminoacizii si alte peptide din proteine, minerale, vitamina B12 si acid folic sunt exemple de nutrienti care necesita niveluri adecvate de acid din stomac pentru absorbtia si utilizarea lor. Prezenta acidului adecvat in stomac este, de asemenea, necesara pentru conversia enzimei digestive pepsine. Pepsina este produsa in stomac din precursorul sau pepsinogen, care este secretat de celulele cunoscute sub numele de celule principale si functioneaza pentru a ajuta la digestia proteinelor. Pepsina descompune proteinele in componentele lor de aminoacizi.

Productia ideala de acid din stomac este, de asemenea, esentiala pentru mentinerea unui echilibru bacterian sanatos in intestine. In primul rand, productia de acid in stomac ofera o bariera de protectie care mentine mediul stomacal in siguranta. In al doilea rand, nivelurile adecvate de acid din stomac duc la mai putine fragmente de alimente ramase care pot provoca un dezechilibru in cresterea florei bacteriene normale in intestine. Obtinerea echilibrului corect al florei este o cheie pentru mentinerea unei functii digestive adecvate si a sanatatii generale.


 
Obtinerea echilibrului corect al florei este cheia pentru mentinerea sanatatii digestive si generale


Cercetarile sugereaza, de asemenea, ca capacitatea organismului de a produce acid gastric scade in mod normal pe masura ce imbatranim. In plus, stresul si alti factori pot afecta productia adecvata de acid din stomac. Ocazional arsuri la stomac, balonare, eructatii, disconfort si un ?stomac acru\" pot rezulta adesea din aceasta. Alimentele pe care le consumam intra in stomac prin esofag sau conducta alimentara. La jonctiunea esofagului cu stomacul se afla o structura musculara cunoscuta sub numele de sfincterul esofagian inferior (LES). Cand alimentele intra in stomac pentru digestie, LES se contracta in mod normal, ingustand calea de trecere dintre esofag si stomac si impiedicand returul continutului stomacului in esofag. Un declansator major pentru procesul de strangere a sfincterului este prezenta suficienta a acidului gastric. Cand este detectat suficient acid gastric, LES se va inchide. Productia adecvata de acid gastric este un criteriu esential pentru ca sfincterul sa functioneze corect si sa minimzeze refluxul continutului stomacului.

Un studiu recent a evaluat incidenta si cauzele nivelurilor scazute de vitamina B12 la pacientii varstnici. Cercetatorii sugereaza ca incidenta scaderii vitaminei B12 la varstnici, pe baza rezultatelor unor studii epidemiologice, este de pana la 30-40%. Cand au analizat posibilele cauze ale nivelurilor scazute de B12 la 200 de persoane pe care le-au urmarit, au descoperit ca lipsa accesului la alimente-B12 a reprezentat 60-70% din cazuri. Cu alte cuvinte, vitamina B12 din dieta este legata de alimente, in general proteine ??animale. Proteina este in mod normal descompusa in combinatie cu acidul si pepsina din stomac. Prin urmare, productia optima de acid din stomac poate sustine eficienta acestui proces, ajutand la eliberarea vitaminei B12 care este legata de sursa de proteine, lasand-o disponibila pentru a fi absorbita. Absorbtia a nenumarate alte substante nutritive poate fi, de asemenea, afectata de nivelurile adecvate de acid stomacal si pepsina....
Vezi mai multe detalii si cumpara
53 vizualizari Bucuresti 18 Noi. '24 (08:18)