Puritan's Pride Potassium 99 mg - 100 Capsule

48 RON
1 / 1 ...

Puritan's Pride Potassium 99 mg - 100 Capsule

48 RON
Descriere
Beneficiile citratului de potasiu


-         ajuta in reducerea AVC-ului,


-         ajuta la cresterea densitatii minerale osoase,


-         poate reduce aparitia pietrelor la rinichi,


-         benefic in tensiunea arteriala,


-         de folos la diminuarea crampelor musculare


-         usor de administrat



 

Ce este potasiul?


Potasiul este un mineral si un electrolit esential care joaca un rol esential in multe functii ale corpului, inclusiv reglarea batailor inimii si a tensiunii arteriale, conducerea nervoasa adecvata, sinteza proteinelor, sinteza glicogenului (forma de stocare a glucozei) si contractia musculara. Este unul dintre mineralele majore responsabile de mentinerea presiunii osmotice in mediile intra si extracelulare.

Potasiul se gaseste in mod natural in majoritatea fructelor, legumelor, leguminoaselor si semintelor. La persoanele sanatoase cu functie renala normala, nivelurile sanguine anormal de scazute sau mari ale potasiului sunt rare.

Pentru ce este folosit potasiul?


Unele studii sugereaza ca un aport mai mare de potasiu poate reduce riscul anumitor boli, inclusiv accident vascular cerebral, osteoporoza si pietre la rinichi. In plus, cercetatorii au descoperit o relatie inversa intre aportul de potasiu si tensiunea arteriala la persoanele cu hipertensiune arteriala (tensiune arteriala ridicata) si niveluri scazute de potasiu. Persoanele care consuma o varietate mai mare de fructe si legume par sa beneficieze cel mai mult.

Reducerea AVC


Potrivit Centers for Disease Control, accidentul vascular cerebral este a cincea cauza de deces in Statele Unite si este o cauza majora de handicap grav la adulti. Va puteti reduce sansele sau puteti minimiza riscul de accident vascular cerebral luand diferite masuri.

Rezultatele studiilor clinice de control sugereaza ca aportul crescut de potasiu este asociat cu un risc scazut de accident vascular cerebral.

Cresterea densitatii minerale osoase


Dieta occidentala moderna tinde sa fie relativ saraca in surse de alcali (fructe si legume) si bogata in surse de acid (peste, carne si branzeturi). Cand echilibrul pH-ului este oprit, organismul poate lua saruri alcaline de calciu din os pentru a neutraliza pH-ul. Unii oameni de stiinta cred ca consumul crescut de fructe si legume bogate in potasiu sau suplimentarea cu potasiu reduce continutul net de acid al dietei si poate pastra calciul in oase.

Cercetarile pe acest subiect sunt mixte. Un studiu realizat in Jurnalul American de Nutritie Clinica a masurat efectele suplimentelor cu citrat de potasiu si consumul crescut de fructe si legume la 276 de femei aflate in postmenopauza. S-a constatat ca, dupa doi ani de suplimentare cu citrat de potasiu, turnover-ul osos nu a fost redus si nu a existat nicio crestere a densitatii minerale osoase.

In schimb, un alt studiu publicat in revista Nutrients a constatat ca suplimentarea cu citrat de potasiu a imbunatatit efectele benefice ale calciului si vitaminei D la femeile osteopenice care aveau un deficit de potasiu. Acest studiu sugereaza ca capacitatea potasiului de a creste densitatea minerala osoasa se poate baza si pe aportul de calciu si vitamina D, ambele fiind nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor. Sunt necesare mai multe cercetari pentru a determina efectele acesteia.

Pietre la rinichi


Calciul urinar anormal de ridicat (hipercalciurie) creste riscul de aparitie a pietrelor la rinichi. Dietele bogate in proteine ??si sarace in potasiu pot contribui la cresterea formarii de pietre. Cresterea aportului de potasiu, fie prin cresterea fructelor si legumelor, fie prin cresterea suplimentelor, poate scadea calciul urinar, reducand astfel riscul aparitiei pietrelor la rinichi. Intr-un studiu publicat in Clinical Journal of American Society of Nephrology, cercetatorii au examinat relatia dintre aportul de proteine ??si potasiu pe pietrele la rinichi.

Ei au descoperit ca potasiul alimentar mai mare a fost asociat cu o reducere semnificativa statistic si mare a riscului de pietre la rinichi in toate cohortele. De asemenea, au descoperit ca tipul de proteine ??consumate poate afecta si riscul de pietre la rinichi. Ei sugereaza ca ?dietele bogate in fructe si legume, precum si dietele cu o abundenta relativa de fructe si legume in comparatie cu proteinele animale pot reprezenta interventii eficiente pentru a minimiza formarea pietrelor la rinichi\".

Hipertensiunea arteriala


Hipertensiunea arteriala poate face inima sa lucreze prea mult si creste riscul de boli de inima, precum si alte afectiuni de sanatate, cum ar fi accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca congestiva, boli de rinichi si orbire. Intr-un studiu clinic mai vechi, dar foarte memorabil, Dietary Approaches to Reduce Hypertension (DASH), publicat in New England Journal of Medicine, cercetatorii au stabilit ca o dieta bogata in fructe, legume si produse lactate cu continut scazut de grasimi si...
Vezi mai multe detalii si cumpara
74 vizualizari Bucuresti ieri; 09:24