Vegavero Kudzu Plus 180 Capsule
139 RON
Vegavero Kudzu Plus 180 Capsule
139 RON
Descriere
Beneficii radacina Kudzu
- poate ajuta la ameliorarea leziunilor hepatice,
- poate atenua simptomele menopauzei,
- poate reduce inflamatia,
- poate promova sanatatea inimii,
- poate atenua durerile de cap severe,
- usor de administrat
Ce este Kudzu?
Radacina Kudzu, numita si sageata japoneza, este originara din China, Japonia si Coreea. Aceste culturi l-au folosit pe scara larga de secole. Astazi, kudzu creste si in alte parti ale lumii, inclusiv in sudul Statelor Unite. Planta este o vita de vie care creste adesea peste alte plante si copaci. Ca atare, unii oameni considera ca este o buruiana invaziva.
De peste 2.000 de ani, oamenii au folosit radacina de kudzu in medicina traditionala chineza in scopuri precum reducerea febrei, a diareei si chiar a diabetului si a bolilor de inima.
In forma sa bruta, radacina de kudzu seamana cu alti tuberculi de radacina, cum ar fi cartofii sau ignamele. Are pielea bronzata, carnea alba si o forma alungita. Planta kudzu seamana cu iedera otravitoare, asa ca este important sa stii cum sa o identifici corect.
Utilizari
Astazi, cele mai populare moduri de a folosi radacina de kudzu sunt ca supliment pe baza de plante sau ceai de radacina. Cu toate acestea, puteti consuma si radacina de kudzu ca aliment. Oamenii mananca adesea diferite parti ale plantei crude, sotate, prajite, coapte sau jeleate.
Puteti manca radacina ca si alte legume radacinoase, cum ar fi cartofii sau rutabaga. Radacinile de kudzu pot fi uscate si macinate intr-o pulbere, pe care unii oameni o folosesc ca paine pentru prajeli sau ca ingrosator pentru supe si sosuri. In plus, frunzele plantei kudzu, varfurile de vita de vie si florile de flori violet sunt, de asemenea, comestibile.
Beneficiile radacinii Kudzu
Radacina de Kudzu contine mai mult de 70 de compusi ai plantelor, dintre care unii pot fi responsabili pentru potentialele beneficii pentru sanatate ale radacinii.
Poate reduce dependenta de alcool
Unele studii sugereaza ca radacina de kudzu poate ajuta la ameliorarea tulburarilor legate de consumul de alcool sau a dependentei de alcool.
Un mic studiu a analizat efectele kudzu la 17 barbati cu varsta cuprinsa intre 21 si 33 de ani care au raportat ca au baut aproximativ 22-35 de bauturi pe saptamana. Cercetatorii au oferit participantilor fie extract de kudzu, fie un placebo in fiecare zi, timp de 4 saptamani.
Participantii au raportat dorinta si consumul de alcool pe durata studiului. Cercetatorii au descoperit ca extractul de kudzu nu a avut niciun efect asupra poftei de alcool, dar a redus numarul de bauturi alcoolice saptamanale cu 34-57%. In plus, barbatii care au luat kudzu au consumat mai putine zile intense de alcool pe saptamana si au avut mult mai multe zile consecutive fara consum de alcool.
Un alt studiu a constatat ca persoanele care au luat puerarin, un extract de izoflavone din planta kudzu, inainte de a bea, au luat mai mult timp sa consume bauturi alcoolice. Acest efect a fost observat si in alte studii. In unele cazuri, chiar si o singura doza de extract de kudzu a redus consumul de alcool si a prevenit consumul excesiv de alcool.
Este important de retinut ca aceste studii au folosit extract de kudzu, care poate contine si alte parti ale plantei de kudzu in afara de radacina. Astfel, oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari in acest domeniu in special asupra efectelor radacinii de kudzu.
Poate ajuta la minimizarea leziunilor hepatice
Radacina de Kudzu este bogata in antioxidanti, compusi care protejeaza celulele de stresul oxidativ care poate duce la boli. Izoflavona puerarina este cel mai abundent compus antioxidant din vita de vie kudzu.
Un studiu efectuat la soareci a constatat ca extractul de vita de vie de kudzu a fost extrem de benefic in minimizarea leziunilor hepatice induse de alcool, prin eliminarea radicalilor liberi nocivi si prin stimularea sistemului antioxidant natural.
Poate atenua simptomele menopauzei
Unele companii de sanatate vand speciile de radacina de kudzu Pueraria mirifica ca supliment pentru femeile aflate la menopauza si in postmenopauza. Radacina de Kudzu contine fitoestrogeni, compusi vegetali despre care oamenii de stiinta au descoperit ca actioneaza in mod similar cu estrogenul din corpul uman.
Radacina de kudzu poate ajuta la reducerea unora dintre cele mai frecvente plangeri ale menopauzei, inclusiv bufeurile si transpiratiile nocturne.
Studiile mici pe oameni au observat imbunatatiri remarcabile ale acestor simptome de menopauza, printre altele, cum ar fi uscaciunea vaginala. Cu toate acestea, alte cercetari au gasit dovezi neconcludente pentru aceasta utilizare.
Alte beneficii potentiale
In timp ce oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari cu privire la efectele asupra sanatatii ale kudzu, unele studii sugereaza ca radacina de kudzu poate avea alte beneficii...
Vezi mai multe detalii si cumpara
- poate ajuta la ameliorarea leziunilor hepatice,
- poate atenua simptomele menopauzei,
- poate reduce inflamatia,
- poate promova sanatatea inimii,
- poate atenua durerile de cap severe,
- usor de administrat
Ce este Kudzu?
Radacina Kudzu, numita si sageata japoneza, este originara din China, Japonia si Coreea. Aceste culturi l-au folosit pe scara larga de secole. Astazi, kudzu creste si in alte parti ale lumii, inclusiv in sudul Statelor Unite. Planta este o vita de vie care creste adesea peste alte plante si copaci. Ca atare, unii oameni considera ca este o buruiana invaziva.
De peste 2.000 de ani, oamenii au folosit radacina de kudzu in medicina traditionala chineza in scopuri precum reducerea febrei, a diareei si chiar a diabetului si a bolilor de inima.
In forma sa bruta, radacina de kudzu seamana cu alti tuberculi de radacina, cum ar fi cartofii sau ignamele. Are pielea bronzata, carnea alba si o forma alungita. Planta kudzu seamana cu iedera otravitoare, asa ca este important sa stii cum sa o identifici corect.
Utilizari
Astazi, cele mai populare moduri de a folosi radacina de kudzu sunt ca supliment pe baza de plante sau ceai de radacina. Cu toate acestea, puteti consuma si radacina de kudzu ca aliment. Oamenii mananca adesea diferite parti ale plantei crude, sotate, prajite, coapte sau jeleate.
Puteti manca radacina ca si alte legume radacinoase, cum ar fi cartofii sau rutabaga. Radacinile de kudzu pot fi uscate si macinate intr-o pulbere, pe care unii oameni o folosesc ca paine pentru prajeli sau ca ingrosator pentru supe si sosuri. In plus, frunzele plantei kudzu, varfurile de vita de vie si florile de flori violet sunt, de asemenea, comestibile.
Beneficiile radacinii Kudzu
Radacina de Kudzu contine mai mult de 70 de compusi ai plantelor, dintre care unii pot fi responsabili pentru potentialele beneficii pentru sanatate ale radacinii.
Poate reduce dependenta de alcool
Unele studii sugereaza ca radacina de kudzu poate ajuta la ameliorarea tulburarilor legate de consumul de alcool sau a dependentei de alcool.
Un mic studiu a analizat efectele kudzu la 17 barbati cu varsta cuprinsa intre 21 si 33 de ani care au raportat ca au baut aproximativ 22-35 de bauturi pe saptamana. Cercetatorii au oferit participantilor fie extract de kudzu, fie un placebo in fiecare zi, timp de 4 saptamani.
Participantii au raportat dorinta si consumul de alcool pe durata studiului. Cercetatorii au descoperit ca extractul de kudzu nu a avut niciun efect asupra poftei de alcool, dar a redus numarul de bauturi alcoolice saptamanale cu 34-57%. In plus, barbatii care au luat kudzu au consumat mai putine zile intense de alcool pe saptamana si au avut mult mai multe zile consecutive fara consum de alcool.
Un alt studiu a constatat ca persoanele care au luat puerarin, un extract de izoflavone din planta kudzu, inainte de a bea, au luat mai mult timp sa consume bauturi alcoolice. Acest efect a fost observat si in alte studii. In unele cazuri, chiar si o singura doza de extract de kudzu a redus consumul de alcool si a prevenit consumul excesiv de alcool.
Este important de retinut ca aceste studii au folosit extract de kudzu, care poate contine si alte parti ale plantei de kudzu in afara de radacina. Astfel, oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari in acest domeniu in special asupra efectelor radacinii de kudzu.
Poate ajuta la minimizarea leziunilor hepatice
Radacina de Kudzu este bogata in antioxidanti, compusi care protejeaza celulele de stresul oxidativ care poate duce la boli. Izoflavona puerarina este cel mai abundent compus antioxidant din vita de vie kudzu.
Un studiu efectuat la soareci a constatat ca extractul de vita de vie de kudzu a fost extrem de benefic in minimizarea leziunilor hepatice induse de alcool, prin eliminarea radicalilor liberi nocivi si prin stimularea sistemului antioxidant natural.
Poate atenua simptomele menopauzei
Unele companii de sanatate vand speciile de radacina de kudzu Pueraria mirifica ca supliment pentru femeile aflate la menopauza si in postmenopauza. Radacina de Kudzu contine fitoestrogeni, compusi vegetali despre care oamenii de stiinta au descoperit ca actioneaza in mod similar cu estrogenul din corpul uman.
Radacina de kudzu poate ajuta la reducerea unora dintre cele mai frecvente plangeri ale menopauzei, inclusiv bufeurile si transpiratiile nocturne.
Studiile mici pe oameni au observat imbunatatiri remarcabile ale acestor simptome de menopauza, printre altele, cum ar fi uscaciunea vaginala. Cu toate acestea, alte cercetari au gasit dovezi neconcludente pentru aceasta utilizare.
Alte beneficii potentiale
In timp ce oamenii de stiinta trebuie sa faca mai multe cercetari cu privire la efectele asupra sanatatii ale kudzu, unele studii sugereaza ca radacina de kudzu poate avea alte beneficii...
116 vizualizari
Bucuresti ieri; 09:39