Je suis anuntul.ro

undefined

 

Firma care administreaza unul dintre cele mai populare site-uri de mica publicitate, anuntul.ro, este urmarita penal pentru proxenetism, deoarece a acceptat (de facto a tolerat) publicarea de catre utilizatorii sai a unor anunturi prin care isi racolau clienti pentru prostitutie.

Asta imi seamana foarte mult cu dosarele penale de trafic de droguri. Daca sunt 5 prieteni si le vine ideea sa se drogheze, il trimit pe unul dintre ei sa cumpere droguri, atunci acesta din urma este traficant, in sensul legii. Este metoda clasica a Politiei si Parchetelor din Romania de a obtine cateva sute (mii) de condamnari pentru trafic de droguri, de a justifica banii destinati luptei impotriva drogurilor dar fara a se atinge cu adevarat de un traficant.

Acum, au trecut la prostitutie. Oare faptul ca in popor este denumita “cea mai veche meserie din lume” nu le spune nimic acestor idioti care ne guverneaza? Prostitutia nu va disparea pentru ca ai inchis un site, nici pentru ca asa isi doreste Patriarhul sau Ponta (desi ar fi ironic ca tocmai El sa isi doreasca asta) sau vreun procuror. Cat timp cineva e dispus sa plateasca pentru sex iar altcineva e dispus(a) sa faca sex pentru bani, cei doi se vor intalni cumva.

Inchiderea rubricii de anunturi erotice de pe anuntul.ro nu doar ca nu va starpi fenomenul, dar il va agrava. Daca prin acest site orice fata putea sa dea un anunt si sa isi gaseasca clienti in mod direct, acum ea va avea nevoie de adevaratele retete de proxenetism. Un alt aspect interesant este ca Statul roman avea o problema cu anunturile de pe anuntul.ro, unde firma urmarita penal plateste taxe pentru banii incasati. Astazi, insa, vad ca exista in continuare toate celelalte site-uri care taxeaza fetele la negru. Ba mai mult, publi24.ro de exemplu mentine politica editoriala pentru care proprietarii site-ului anuntul.ro sunt urmariti penal. Nu mai vorbesc despre faptul ca nimeni nu are vreo problema cu saloanele de masaj erotic, dupa cum bine remarca Dragos Stanca pe pagina sa de facebook.

Dar cel mai si cel mai grav este faptul ca o instanta din Romania a intervenit in politica editoriala a unei publicatii online si i-a interzis sa mai afiseze rubrica de matrimoniale. Acest articol la asta se refera: la protejarea libertatii editoriale a oricarei publicatii, nu la legalizarea, incurajarea sau sustinerea prostitutiei.

Pana la urma ce a facut anuntul.ro? A raspuns unei cereri a publicului. Asa cum sustin si posturile de radio si televizune ca fac. Era imoral? Probabil ca da. Dar cat timp emisiunea lui Capatos e on air pentru ca “asa vrea publicul“, cat timp “What can I do in mintea mea esti tu” a rupt playlisturile posturilor de radio, de asemenea la cererea publicului, iar si Vita de Vie sau Parazitii au voie sa faca cantece prin care sa promoveze consumul de marijuana, cred ca este un abuz al procurorilor si al instantei sa interzici celor de la anuntul.ro sa publice orice anunt ar vrea utilizatorii sai.

In urma cu cateva luni, toti erati Charlie, oficial, pentru ca dreptul la libera exprimare nu poate fi oprit cu arma. Total de acord. Astazi, in Romania, libertatea editoriala este ingradita prin amenintarea cu inchisoarea. Asa ca, da, astazi, JE SUIS ANUNTUL.RO

08.04.2015
Cristian Stan
www.cristian-stan.com/2015/04/08/je-suis-anuntul-ro (sursa articol)

8.766 vizualizari 08.04.2015
Distribuie articolul
Reproducerea partiala sau integrala a informatiilor sau imaginilor prezentate in acest articol, fara acordul scris al SC Anuntul Telefonic SRL, constituie incalcarea drepturilor de autor detinute de SC Anuntul Telefonic SRL, urmand a se raspunde pentru daunele provocate conform legilor romanesti aflate in vigoare.