Se caută 15 studenți care vor să învețe despre democrație

Ambasada Statelor Unite în România invită studenții români cu vârsta cuprinsă între 18-27 de ani să candideze la cea de-a patra ediție a Kennedy Academy for Students, program gratuit structurat în jurul subiectelor despre democrație și educație civică

undefined

 
Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională, invită studenții români cu vârsta cuprinsă între 18-27 de ani să candideze la cea de-a patra ediție a Kennedy Academy for Students. Programul Kennedy Academy for Students este structurat în jurul subiectelor despre democrație, educație civică și participare activă în comunitate și va avea loc între 14-18 Decembrie 2022 în București.
 
Programul își propune să ofere unui număr de 15 participanți șansa de a învăța despre leadership și implicare civică în România în sectorul ONG din România, să își îmbunătățească nivelul de comunicare în limba engleză și să învețe despre valori democratice pe care le vor putea folosi pentrua fi activi în sfera civică. Participarea la acest eveniment e gratuită, urmând ca cei 15 tineri să fie selectați printr-un proces de aplicație online. În cadrul programului, studenții vor avea parte de workshop-uri, ateliere și vizite instituționale.
 
La sfârșitul programului,studenții vor avea șansa de a își împărtăși noile cunoștințe cu alți studenți,colegi și profesori și să pună își pună în practică propriile idei prin realizarea unor proiecte civice locale în organizațiile sau comunitățile din care provin.
Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 6 Noiembrie 2022, completând acest formular. Sunt invitați să se înscrie studenți, masteranzi și doctoranzi care îndeplinesc cumulativ următoarele criterii:
 
au cetățenie română;
sunt, la momentul înscrierii, studenți la universitate la orice profil, înscriși la licență, master sau PhD, din mediul rural și urban;
au minim 18 de ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (14 Dec.2022);
sunt înscriși într-o asociație studențească din România (ONG);
au cel puțin un nivel mediu de cunoștințe în limba engleză;
sunt creativi, implicați civic și cu rezultate universitare bune;
demonstrează interes față de tematica programului;
sunt dispuși să organizeze cel puțin un proiect civic local in luna ianuarie 2023;
 
Data limită pentru aplicații este până la finalul zilei de 6 Noiembrie 2022 (ora 23:59 RO).
 

1.457 vizualizari Autor D.B. 21.10.2022
Distribuie articolul
Reproducerea partiala sau integrala a informatiilor sau imaginilor prezentate in acest articol, fara acordul scris al SC Anuntul Telefonic SRL, constituie incalcarea drepturilor de autor detinute de SC Anuntul Telefonic SRL, urmand a se raspunde pentru daunele provocate conform legilor romanesti aflate in vigoare.