sausau

Harta Adauga

Stiri Anuntul Telefonic
2159 vizite

Piscina pe bloc, in Militari, si alte trucuri de agatat clientii la un targ imobiliar

Un stand cu o masuta pe care troneaza un castron cu cirese de mai imi atrage atentia la un targ de imobiliare. Ma apropii curios si o intreb pe doamna din spatele cireselor ce pret au casele vandute de ea, de vreme ce-si permite sa-si intampine clientela cu cirese. Rade si-mi spune ca e agent imobiliar. Imi da o carte de vizita, totusi, nu o cireasa. Probabil cu cireasa se sarbatoreste numai semnarea contractului si virarea unui aconto.

In ultima luna am avut cel putin trei targuri imobiliare in Bucuresti, organizate pe sectoare, un concept dezvoltat de putina vreme, pe ideea ca oamenii prefera niste zone anume unde-si cauta casa, si e mai bine sa le oferi mai putine variante, dar mai tintite, decat sa-i lasi sa bantuie printr-o oferta vasta si sa nu gaseasca nimic.

Este, in materie de targuri, ceea ce facem noi la Anuntul Telefonic de ani de zile, adica o harta interactiva pe care-ti poti personaliza cautarea prin desenarea unei zone care te intereseaza, apoi in interiorul zonei sa bifezi suprafata, numar de camere, pret si alte elemente de interes. In final poti sa ceri sa fii anuntat ori de cate ori apare ceva nou in zona selectata de tine.Revenind la targurile de sector, am avut si noi cate un stand la targurile organizate in cele mai dinamice sectoare "muncitoresti", 3 si 6, asa ca am putut sa fac o comparatie intre oferte si vizitatori. Am fost interesat sa aflu mai concret ce cauta romanii in materie de imobiliare, mai ales ca si pe site-ul nostru aceasta categorie de anunturi este cea mai cautata.

Spatiul dintre blocuri si grosimea peretilor

IMO6, organizat in parcarea de la Cora Lujerului, a adunat la un loc mai multi dezvoltatori care vindeau machete frumos asamblate, dar cu constructiile cam inghesuite. Nu e un pacat facut doar de dezvoltatorii din vestul Capitalei, insa aici se pliaza pe un sector gata aglomerat, unde ai zice ca nu mai incape nimic. Si totusi pe terenurile fostelor fabrici ale economiei socialiste incap tot atatea cutii de chibrituri cati muncitori aveau odata fabricile alea.

La un stand pe care scrie mare "Bine ai venit acasa, in natura", un domn hatru intreaba, aproape viclean:

Ma rog, e un fel de a spune, ca nu se foloseste exact cuvantul natura, dar toate fotografiile arata cladiri amplasate practic in mijlocul unor paduri verzi. Natura cat cuprinde, dar numai in pliante. Cand vezi filmari cu stadiul de constructie constati sa imprejur sunt fie numai case, fie alte santiere in derulare. Nici urma de natura.

Diferenta dintre machete si realitate e o constanta, din pacate, in materie de imobiliare. La un complex de blocuri cu penthouse la ultimele etaje, sunt si eu atras de o macheta cu piscine pe acoperis.

Apartamente vechi, mai scumpe, dar mai trainice si cu metrou

La IMO3, organizat in parcarea Auchan Titan, o doamna ii explica unei vizitatoare ca sectorul 3 e ceva mai scump decat 6, pentru ca e mai verde, mai aerisit si mai bine penetrat de mijloace de transport in comun. Totusi, noile cartiere rasarite si aici, pe la periferii, nu au acces atat de facil la metrou, de exemplu, iar distantele dintre blocurile noi sunt la fel de meschine ca si in sectorul 6. Uneori, conchide doamna, apartamentele vechi raman o solutie daca vreti verdeata si metrou la scara.

Tot apartamentele vechi mai au un atuu, in opinia unui tanar care venise si la standul nostru ca sa ne spuna, nemultumit, ca 50% dintre anunturile din ziar ii par neserioase. Tanarul isi cauta casa si dupa cateva luni a ajuns la concluzia ca tot cele vechi sunt mai bune:

Garsonierele – cea mai buna investitie pentru diasporezi

O doamna intre doua varste se opreste la standul Anuntul Telefonic ca sa-mi spuna ca stie ziarul si-l apreciaza, ca prin el si-a gasit loc de munca atunci cand a plecat din tara. Acum ne foloseste ca sa-si investeasca banii intr-o garsoniera. Nici prea mica, nici prea mare, sa aiba si metrou aproape, sa nu fie nici prea sus, nici prea jos...

La iesirea din IMO6 o intreb daca a gasit ce cauta.

Undeva la un stand fara machete, doar cu schitele apartamentelor pe pereti, un tata cu o fetita de mana bombane ca pentru el:

Daca va cautati o casa, vedeti ce anunturi vi se potrivesc, pe www.anuntul.ro. Comparativ cu anul trecut, preturile la noi pe site au stagnat, cu timide cresteri prin Drumul Taberei, unde, asa cum s-a vazut si la targ, preturile sunt oricum mai mici decat in sectorul 3 de exemplu sau decat media bucuresteana. Dar e posibil ca dinamica sa se schimbe repejor, din cauza modificarilor operate recent la programul "Prima casa". Dar despre asta intr-un articol viitor.

Grafic

Domnul A.Nuntu - Negustor cinstit, vinde, cumpara, intermediaza, de aproape 30 de ani. A prins si vremurile cand cele mai vii anunturi din ziar erau la rubrica "decese" din Romania libera. Asa ca apreciaza cum se cuvine azi diversitatea unui ziar facut din dorintele si nevoile catorva milioane de oameni liberi. Domnul A. Nuntu a vazut si auzit multe, si nu vrea sa le tina pentru el. Il veti mai citi pe aici.