sausau

Harta Adauga

Stiri Anuntul Telefonic
2993 vizite

Ce am cautat si ce am gasit in 2019

Ce fel de case au ravnit bucurestenii anul asta, ce fel de job-uri au cautat, ce fel de soti/sotii au gasit in paginile Anuntului Telefonic


A fost un an inceput cu sabia crizei imobiliare deasupra capului, si finalizat, iata, fara criza, dar cu destule apartamente pe stoc. Am avut criza in schimb pe piata muncii, unde deja e tot mai greu sa gasesti chelneri, constructori sau vanzatori de supermarket. Unii s-au casatorit, altii au cautat un avocat pentru divort, reusind sa gaseasca ambele variante tot in Anuntul Telefonic. Una peste alta, insa, a fost un an linistit, in ciuda vanzolelilor politice. Poate si datorita segmentului bine dezvoltat al masajului de relaxare, una dintre categoriile cu cele mai multe accesari de pe site-ul nostru.

Mai jos gasiti, in cateva cifre, cum s-a vazut anul 2019 in Anuntul Telefonic. Statisticile se refera la doua feluri de a accesa un anunt: vizualizari si accesarea numarului de telefon, adica un pas in plus catre contactarea autorului anuntului. Cifrele vizeaza, evident, numai anunturile de pe www.anuntul.ro, fara a lua in calcul si anunturile publicate in ziarul Anuntul Telefonic, tiparit de trei ori pe saptamana.

Imobiliare – 55% case mai vechi de anul 2000

Desi se construieste tot mai mult, an de an, in Bucuresti si mai ales in imprejurimi, la noi in ziar/pe site casele vechi continua sa fie mai multe la vanzare decat cele noi. Aici gasiti cele mai multe anunturi imobiliare direct de la proprietari, nu numai de la agentii. In 2019 asadar am avut 55.555 de anunturi de case mai vechi de anul 2000 versus 50.623 de locuinte construite dupa anul 2000. Am luat in calcul numai anunturile in care era mentionat anul constructiei, dintr-un total de peste 120.000 de anunturi.

Din punct de vedere al preturilor, anul 2019 a aratat ca o electrocardiograma, cu suisuri si coborari, ceea ce a facut ca per total pretul pe metru patrat sa se situeze in medie cam la 1100-1300 de euro in functie de zona, de apartament/vila si de perioada de vanzare.

Zona Titan-Dristor, plina de case de vanzare/inchiriere

Cele mai multe anunturi de vanzare au fost din zona Titan-Dristor, peste 5.700 de anunturi imobiliare, urmata de Berceni-Giurgiului, Drumul Taberei-Ghencea si Rahova-Sebastian. Se mentin in top 10, cu peste 1000 de anunturi cartierele: Colentina, Pantelimon, Mihai Bravu, Mosilor, Iancului. Cele mai putine anunturi, din Vaslui. De inteles dat fiind ca suntem totusi un ziar/site de Bucuresti-Ilfov.

Pentru inchirieri clasamentul se pastreaza oarecum similar, cu mici diferente. Pe primul loc e tot zona Titan-Dristor, cu peste 3700 de anunturi de inchirieri, urmat indeaproape de Drumul Taberei si Berceni. In top 15, cu peste 1000 de anunturi mai gasim: Victoriei, Mosilor, Alba Iulia, Colentina, Unirii, Vitan sau Floreasca.

Apartamentul cu 2 camere, primul la vanzari si inchirieri

La vanzari, in clasamentul pe camere conduce detasat apartamentul cu 2 camere (aproape 50.000 de anunturi) urmat de apartamentul cu 3 camere (peste 27.000 de anunturi) si de garsoniere (aproape 20.000).

La inchirieri, clasamentul pe camere este putin diferit. Pe primul loc sunt apartamentele cu 2 camere (peste 30.000 de anunturi) pe locul doi garsonierele (20.000 de anunturi) si pe locul 3 inchirierile in regim hotelier a camerelor diverse (13.000 de anunturi).

In total in 2019 in Anuntul Telefonic (ziar si site) au fost 123.285 de anunturi de vanzari de apartamente, case si spatii comerciale, 13.802 anunturi de vanzari de terenuri, 103.408 anunturi de inchirieri apartamente, case si spatii comerciale.

Asa s-a vazut dinspre proprietari, dar daca privim oferta din capatul celalalt, al clientilor, clasamentul se vede diferit.

Garsoniera, cea mai cautata si la vanzare, si la cumparare

Anunturile de vanzare garsoniere sunt cele mai vizualizate din categoria imobiliare, cu peste 500 de afisari pe zi o garsoniera din Iancului, de 38 de mp care necesita renovari. Ea e urmata in top 10, cu cateva sute de afisari fiecare, tot de garsoniere, un apartament cu 4 camere pe la Vitan, o casa in Otopeni si alte apartamente si garsoniere pe la Unirii, Titan si Baicului. Semn ca cititorii nostri stiu sa foloseasca harta interactiva pentru cautarea in anumite zone.

Situatia devine si mai clara cand ne uitam la cate telefoane a primit fiecare anunt pe zi, si aici pe primul loc tot garsoniera din Iancului se situeaza (cu aproape 40 de telefoane), apoi alte garsoniere si cateva apartamente cu 2 camere in top 10 (in medie cu cate 25 de telefoane primite).

Si mai dorite sunt garsonierele de inchiriat. Pe primul loc la numarul de telefoane date pentru un anunt avem tot unul de inchiriere garsoniera, dar in zona Trapezului (43 de telefoane), urmata de alte cateva garsoniere prin sectorul 3 si mai multe camere de inchiriat individual. Se pare ca mai multi ar vrea sa stea singuri in camera sau in garsoniera.

Personalul de curatenie si vanzatorii, cel mai greu de gasit

La categoria locuri de munca full time, cel mai vazut anunt de anul asta a fost unul in care se cautau lipitori de prelate, cu promisiunea unui salariu de 5000 de lei net. 245 de vizualizari pe zi, dar numai 40 de telefoane primite.

Pe urmatoarele locuri au fost anunturi in care se cautau soferi cu permis categoria B, personal pentru restaurante, ambalatori intr-o fabrica de zahar, vanzatori, muncitori necalificati. Personalul de curatenie, ambalatorii de diverse produse si lucratorii comerciali par sa fie cel mai greu de gasit, pentru ca anunturile date pentru aceste categorii de personal au cea mai indelungata sedere pe site: intre 30 si 90 de zile.

Rubrica de locuri de munca este totusi cea la care pare ca se dau cele mai multe telefoane (in top 100 de anunturi s-au primit de la 16 la 74 de telefoane/zi/anunt), semn ca sunt destui interesati de un loc de munca, dar probabil nu suficient de mult incat sa se si angajeze. Anuntul cu cele mai multe telefoane primite (74 pe zi) a fost unul in care se cautau sortatori de piese auto la un depozit din sectorul 6, cu un salariu modest, dar cu ore suplimentare care pot dubla salariul. Urmatoarele cele mai accesate anunturi din top 10: soferi, receptionere, ospatari si, fireste, lipitorii de prelate.

Anunturile cu cereri de munca, in top 10 sunt femei sau "doamne serioase si curate" care isi ofera serviciile de curatenie si ingrijire la domiciliu. In medie 10 telefoane/zi la fiecare anunt. Anuntul care a stat cel mai mult pe site (46 de zile) a fost al unei pensionare din Drumul Taberei care dorea sa ingrijeasca batrani la domiciliul lor.

Ea plinuta, el muncitor

Cel mai de succes anunt matrimonial/casatorii a fost cel postat de ardeleanca Ana, "plinuta si cu un copil de 3 ani", care a adunat aproape 200 de vizualizari intr-o zi si a primit cel putin 54 de telefoane. Speram sa-l fi aflat printre ele si pe cel de la "omul bun, sufletist" cu care sa-si intemeieze o familie.

Cel mai longeviv anunt de cautare de consoarta a fost cel postat de un pensionar (fost muncitor de 64 de ani cu locuinta in Bucuresti) care timp de 133 de zile a cautat o "partenera inalta si plinuta", de pana in 64 de ani.

Un avocat de divorturi, mosteniri, revendicari, cauze civile si penale care-si ofera serviciile este cel mai vizualizat anunt de la rubrica prestari servicii – peste 300 de afisari/zi. E urmat de alti avocati si contabili, dar la mare distanta.

Cele mai multe anunturi de la categoria Locuri de munca full time au fost in urmatoarele domenii de activitate:

  1. HoReCa – 17.738 de anunturi (26.94% din total),
  2. Comert, vanzari – 8.754 anunturi (13.29%),
  3. Productie/logistica – 5.862 anunturi (8.90%),
  4. Constructii – 5.576 anunturi (8.47%) si
  5. Curatenie, femei de serviciu - 4.927 anunturi (7.48%)

Nu putea sa lipseasca din bilantul anului 2019, in domeniul anunturilor de tot felul, categoria cu cel mai mare succes la public: masajul de relaxare. In top trei avem anunturi cu peste 1000 de accesari/zi si peste 200 de telefoane, depasind cu mult orice anunt de la orice alta categorie, pe www.anuntul.ro

Acesta a fost bilantul nostru pe 2019. Eu va multumesc ca m-ati urmarit aici, luna de luna, si va urez ca in 2020 sa reusiti sa va gasiti job-ul pentru care va pregatiti, sa va cumparati casa la care visati, sa intalniti perechea ideala si sa mai dati cate o cautare si pe www.anuntul.ro. Ca si daca le-ati gasit pe toate celelalte, nu strica niciodata un masaj bun de relaxare. Sau cum spunea o duduie intr-un astfel de anunt care mi-a atras atentia: "Masaj relaxare, respectul este temelia sau mai exact soclul din care se inalta statuia armoniei".

Domnul A.Nuntu - Negustor cinstit, vinde, cumpara, intermediaza, de aproape 30 de ani. A prins si vremurile cand cele mai vii anunturi din ziar erau la rubrica "decese" din Romania libera. Asa ca apreciaza cum se cuvine azi diversitatea unui ziar facut din dorintele si nevoile catorva milioane de oameni liberi. Domnul A. Nuntu a vazut si auzit multe, si nu vrea sa le tina pentru el. Il veti mai citi pe aici.

REFERINTE

  1. Sabia crizei imobiliare
  2. Iata, fara criza
  3. Tot mai greu sa gasesti chelneri