sausau

Harta Adauga

Stiri Anuntul Telefonic
2660 vizite
Vinde si cumpara cu anuntul.ro

Romania care nu crede in online

- o zi in redactia singurului ziar de anunturi din Bucuresti


Incerc sa-l conving pe un domn sa scrie un anunt mai stilat.

La 4 aparitii platite a 5-a este gratuita

Unul dintre cele mai vizitate sedii ale Anuntul Telefonic este cel din Colentina, colt cu Ziduri Mosi, in coasta Pietei Obor. Dintotdeauna aici am avut o clientela numeroasa si colorata. De varste, ocupatii si chiar natii diverse, oamenii care vin aici sa dea anunturi in ziar sunt uniti de un crez comun: acela ca ziarul e mijlocitorul perfect pentru nevoia lor de biznis. Chiar daca noi le oferim la pachet aparitia anuntului si in ziar, si online, ceea ce-i anima pe ei mai mult este existenta anuntului pe hartie.

Desi e foarte usor si mult mai comod sa postezi online un anunt pe www.anuntul.ro, multi dintre clientii nostri prefera sa vina personal in redactie, sa-l scrie de mana, sa-l plateasca cash si, nu in ultimul rand, sa schimbe o vorba cu colegele noastre care le preiau anunturile. E un soi de terapie pentru ei, si verificare a pulsului societatii pentru noi, asa ca mi-am facut un obicei, de cativa ani incoace, sa petrec macar cate o zi pe luna in prima linie, alaturi de colege mele, si sa vorbesc cu oamenii care vin sa dea anunturi la noi.

Cazurile sunt reale 100%, unele dintre anunturile lor se gasesc inca pe site sau in ziar, de vreme ce majoritatea aleg optiunea "4 aparitii si una gratisa", dar din motive evidente de privacy, am ales sa nu le dau numele.

Oamenii nu mai au cultura...

Haine ponosite, neras, 60+, vine la prima ora sa dea anunt de inchiriere a unui apartament cu 3 camere pe Bd. Chisinau (sectorul 2). Cum intra se duce glont la formularele rosii de anunturi imobiliare.

Sedii ANUNTUL TELEFONIC

Mai taiati din virgule ca sa ramana 20 de cuvinte

Un domn de la o firma de salubrizare vine cu un anunt de angajare gata scris, probabil de doamna de la Resurse umane. Cauta operatori masini salubritate. Vine frecvent la noi in redactie, zice ca nu se gasesc oameni, iar aia care se mai gasesc nu stau mult. E nevoie mereu de gunoieri. Anuntul e mai lung de 20 de cuvinte si nu are suficienti bani pentru cate aparitii vrea sa dea. Colega Ramona ii propune sa mai scoata din conjunctii, prepozitii. Omul consimte:

Spre pranz vine domnul V., un obisnuit al redactiei. Mereu cauta agenti de paza. N-are pretentii mari, dar cu toate astea da anunturi aproape lunar. Zice ca primeste si 10-15 telefoane la un anunt, dar


Albinele sunt animale de companie?

O doamna draguta si nelinistita vrea sa-si vanda albinele. N-a mai dat pana acum vreun anunt, asa ca o indrum spre formularul verde, de prestari servicii.

Diversele ii incap pe toti, si pe pensionarul care-si cauta o doamna de varsta apropiata, si pe groparul care face "traseul mortului" si pe bucuresteanul care face flotant contra cost pentru buletin de Capitala.


Pensionarii vand, nepotii emigreaza

Doamna E. vrea din nou sa vanda terenul ala de pe colt, din comuna Dascalu. E la o aruncatura de bat de 17 km de Bucuresti, teren bun, la asfalt, cu toate utilitatile. Jumatate din ce i-a ramas de la parinti, ca jumatatea cu casa a luat-o fratele. Ea zice ca nu cere mult – 18-19 euro metrul – dar problema e ca nici cumparatorii nu vor sa dea mult. De asta n-a reusit sa-l dea anul trecut, acuma isi incearca iar norocul.

Imi povesteste ce-au mai facut baietii intre timp, ala micu tot nu s-a insurat, ala mare are deja copii mari. Ea a venit cu nepotul la "saptamana altfel" la scoala si s-a abatut pe la redactia Anuntul sa mai dea un anunt. Patru aparitii si una gratis. Doamna E. a fost maistru tipograf, sotul ei a fost maistru constructor, a facut Mecanica Fina de la Obor si Fabrica de zahar de la Fundulea. S-a mandrit cu asta pana s-a ales praful de ele, in democratie.

Dupa 90 si-au facut "cea mai cea casa din Dascalu". Intre timp vecinii au vandut la terenuri in sat, in prostie, au venit orasenii, si-au facut case una si una, a lor a ramas mai asa, ca de la tara. Dar tot e frumoasa, ca e a lor.

Diverse

Clientii cu convingeri puternice

Altul scrie pe un formular numai 4 cuvinte: Ofer gazda unei doamne


Cum sa scrii un anunt de "succes nebun"

- Vrem sa vindem apartamentul de doua camere si sa ne luam o garsoniera, zice doamna draguta, stilata, 70+, venita cu domnul din dotare la redactie, pentru prima data in viata lor. Completeaza impreuna formularul rosu, de imobiliare, se sfatuiesc cum sa scrie si in final tot cu un anunt incomplet vin la tejghea.


Gaborul fara palarie din Targu Mures

Spre seara a venit M. cu nevasta si puradelul agatat de fusta ei. Mustati blonde, pe oala, sapca de rapper si ochi vii. Vrea sa dea un anunt de reparat "acoperise", dar nu stie sa scrie, asa ca-i cere colegei sa-i preia anuntul dintr-un flayer. Un alt client, care inchiria o vila cu doua etaje, aude discutia si-si da seama ca ar fi avut nevoie de un mester la acoperis, asa ca se leaga o potentiala colaborare pe loc intre ei:

Clientul cu vila de inchiriat il masoara din cap pana in picioare si invers, M. insista ca e serios, chiar daca e "gabor din Targu Mures", dar "nu se duce la Dedeman sa ia un jgheab si sa pacaleasca omul". Dupa ce stabileste conditiile de aparitie ale anuntului lui business pe o luna de zile, M. isi ia familia si pleaca din redactie.

Ramane clientul cu vila, care isi da anuntul si pleaca si el, uitand pe tejgheaua noastra "cartea de vizita" a lui M. Dau sa ma duc dupa el sa i-l dau, crezand sincer ca l-a uitat. Colega Ramona ma opreste spunand: l-a lasat special, nu vrea sa faca acoperisul cu M.

Sunt dezamagit. Mi s-a parut ca am vazut o scanteie intre ei.

O duduie cu unghii vopsite strident da un anunt de angajare. N-o intereseaza de fapt aparitia, ci mai mult dovada publicarii anuntului. E din categoria "noi ne facem ca angajam si nu gasim".

Au mai ramas puturosii si fraierii

Domnul I. e un tip solid, dar blajin. Da anunt de angajare sofer de TIR. Nu prea stie cum sa scrie, n-a mai fost de ani de zile pe la Anuntul Telefonic.

Vrei sa vezi mai multe anunturi autentice? Intra pe Anuntul.ro!

Domnul A.Nuntu - Negustor cinstit, vinde, cumpara, intermediaza, de peste 20 de ani. A prins si vremurile cand cele mai vii anunturi din ziar erau la rubrica "decese" din Romania libera. Asa ca apreciaza cum se cuvine azi diversitatea unui ziar facut din dorintele si nevoile catorva milioane de oameni liberi. Domnul A. Nuntu a vazut si auzit multe, si nu vrea sa le tina pentru el. Il veti mai citi pe aici.