City Construct Invest - Certificate, avize, autorizatii de constructie, Bucuresti

Certificate de urbanism

  • Certificat De Urbanism
  • Extras De Carte Funciara La Zi
  • Planuri Cadastrale 1:2000, 1: 500 Vizat Ocpi
  • Memoriu Tehnic De Arhitectura
  • P.U.D.- Plan Urbanistic De Detaliu
  • P.U.Z. – Plan Urbanistic Zonal
  • P.U.G. – Plan Urbanistic General
  • Plan Dezvoltare Zonala

Certificatul de urbanism in vederea obtinerii Autorizatiei de construire si avizele necesare:

 

Certificatul de urbanism este emis de Directia de Urbanism din cadrul primariei de care apartine imobilul pe care se va face investitia si e primul act care va spune daca vi se permite sa faceti modificarea respectiva si daca da, în ce conditii. El are doar un caracter informativ si nu tine loc de autorizatie de constructie. In acest document vi se specifica tipul de documentatii care va sunt necesare pentru aprobarea a ceea ce doriti sa modificati sau sa construiti si de ce avize aveti nevoie.

Este valabil doar 12 luni si se poate prelungi o singura data înca 12 luni. Cum se întocmeste si ce contine documentatia pentru fiecare tip de aviz?

  • Odata cu obtinerea certificatului de urbanism, daca prin acesta se accepta modificarile, se trece la pasul urmator, obtinerea avizelor solicitate prin CU. Pe langa cererea tip de la fiecare intitutie in parte, actele de detinere imobil,se va intocmi documentatia si planurile ce vor fii depuse pentru obtinerea avizelor trebuie executate de o firma de proiectare si/sau arhitectura, specializata pe domeniul în care doriti sa interveniti.
  • Revin cu recomandarea de a solicita avizele pentru faza DTAC (documentatie tehnica de avizare a constructiei), pentru a fii valabile si atunci cand solicitati autorizatia de constructie. In caz contrar o sa fiti pusi în situatia de a umbla din nou dupa aceleasi avize.
  • În cadrul CU se specifica ce tip de avize sunt solicitate: utilitati(energie electrica, apa, canalizare, gaz, telefonie, salubritate), securitate la incendiu, protectie civila, sanatatea populatiei, politie, siguranta circulatiei. Pentru unele investitii se pot cere si avize de la Agentia pentru Protectia Mediului (grija mare la zonele protejate prin lege), Inspectoratul de stat in constructii sau Directia de Cultura.
  • Fiecare institutie are „pretentia” de a primi documentatia într-un anumit format. De exemplu, EON Gaz are un model specific in care trebuie sa arate planul (culori si simboluri în legenda) si trebuie figurate pe plan toate retelele (apa, canal, electrice, telefonie)header-plan-existent. Vedeti pagina de pe site-ul EON Gaz Romania, Informatii de interes proiectanti conducte.
  • Taxarea avizelor e si ea diferita de la o institutie la alta, unele sunt gratis, altele sunt taxate pe numar de planse, deci recomand sa includeti în documentatie o singura plansa, chiar daca e format mai mare, în care sa se vada clar toate elementele…sau cât mai putine planse.

DOCUMENTATIE NECESARA

 

a) cererea-tip* în conformitate cu precizarile privind completarea acesteia, cuprinzând: 1. elementele de identificare a solicitantului; 2. elementele de identificare a imobilului pentru care se solicita emiterea certificatului de urbanism, respectiv localitate, numar cadastral si numar de carte funciara, în cazul în care legea nu dispune altfel; 3. elementele care definesc scopul solicitarii;

b) planuri cadastrale/topografice, cu evidentierea imobilelor în cauza, astfel: 1. pentru imobilele neînscrise în evidentele de cadastru si publicitate imobiliara: plan de încadrare în zona, la una dintre scarile 1:10.000, 1:5.000, 1:2.000, 1:1.000, 1:500, dupa caz, eliberat, la cerere, de catre oficiul de cadastru si publicitate imobiliara; 2. pentru imobilele înscrise în evidentele de cadastru si publicitate imobiliara: extras din planul cadastral de pe ortofotoplan si extras de carte funciara pentru informare actualizat la zi, eliberate, la cerere, de catre biroul de cadastru si publicitate imobiliara.

c) documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism, în copie.

* Cererea-tip pentru eliberare se procura de la emitent si se completeaza cu datele solicitate.

Galerie foto
  • ...