AVHR servicii resurse umane si avocatura Bucuresti

Contracte civile si comerciale

In acest domeniu ar trebui sa acordam o atentie sporita incheierii oricaror tipuri de contracte civile si comerciale.

Contractele incheiate intre parti pot deroga de la anumite prevederi legale, acolo unde acestea nu sunt imperative, pot cuprinde clauze specifice domeniului de activitate, penalitati de intarziere, contractele astfel create devenind legea partilor.

De aceea in momentul incheierii lor clientul trebuie sa cunoasca si sa inteleaga orice prevedere din contract, trebuie sa isi protejeze interesele si mai ales sa nu se puna in situatii dezavantajoase ulterior.

Exista unele contracte civile si comerciale, numite de adeziune, care nu permit celeilalte parti sa aduca modificari (o mare parte din contractele bancare, contractele cu furnizorii de telefonie mobila, etc). In aceasta situatie, clientul trebuie sa fie informat de la inceput de absolut toate clauzele importante din contract. In aceasta etapa analiza documentului de catre un specialist previne multe inconveniente in derularea contractuala.

Sunt situatii in care aceste contracte devin abuzive, incalca flagrant legea, iar in aceasta situatie specialistii nostri intervin prin concilieri directe (in faza initiala) si apoi prin actiuni in instanta (in situatia in care partile nu se inteleg amiabil).

Contractele civile si comerciale sunt privite la acest moment baza afacerilor, modalitatea in care partile inteleg sa le aplice, sa le foloseasca in avantajul lor contribuie semnificativ la dezvoltarea afacerii.

Pentru acest motiv, avocatii nostri specializati:

  • Poarta discutii impreuna cu clientul pentru identificarea nevoilor si target-ului acestuia
  • Intocmeste un draft de conventie
  • Discuta elementele cele ma importante cu clientul
  • Finalizeaza contractul civil si/sau comercial
Galerie foto
  • ...