Aldomini Absolut - Consultanta sisteme management Mogosoaia, Ilfov

GLOBALGAP

Ce este GLOBALGAP?

GLOBALGAP (cunoscut anterior ca EUREPGAP) a devenit o referinta cheie privind Bunele Practici Agricole (Good Agricultural Practices-GAP) in piata mondiala.

GLOBALGAP este un standard international acceptat si recunoscut de catre retaileri pentru productia primara, fiind utilizat in peste 80 de tari. Principiul fundamental este participarea egala a producatorilor si comerciantilor in definirea standardelor si a  procedurilor de certificare.

Care este scopul sau?

Scopul principal al GLOBALGAP este de a recastiga increderea consumatorilor fata de modul de producere a alimentelor in cadrul fermelor prin minimizarea efectelor devastatoare ale proceselor agricole asupra mediului, reducerea substante chimice folosite si asigurarea unei abordari responsabile a sanatatii si securitatii lucratorilor, cat si a bunastarii animalelor.

Ce acopera? Acesta acopera intregul proces de productie, incepand cu intrari cum ar fi hrana pentru animale sau rasadurile, urmarind toti ceilalti parametri implicati pe parcurs si pana la plecarea produsului de la ferma. Domeniul de aplicare al certificarii conform GLOBALGAP cuprinde productia de legume si fructe, cultivarea cerealelor si a florilor, cresterea animalelor si a pasarilor, acvacultura si alte numeroase produse agricole.

Galerie foto
  • ...