Estela Pet - cabinet veterinar Bucuresti

Deparazitare interna si externa

Deparazitarea animalelor de companie este esentiala pentru starea lor de sanatate, dar si pentru prevenirea infestatiilor. Recomandata de doua ori pe an, deparazitarea, atat interna, cat si externa, trebuie sa fie realizata pe animale clinic sanatoase!

Deparazitare

Deparazitarea interna – reprezinta administrarea de medicamente antiparazitare, comprimate sau siropuri, care au ca efect indepartarea parazitilor interni si prevenirea infestarii. Deparazitarea interna poate fi realizata la varste foarte mici, de 5-6 saptamani la caine si 6-7 saptamani la pisica.

In functie de greutatea corporala sunt administrate comprimate antiparazitare de uz veterinar. De obicei, deparazitarea interna a animalelor se realizeaza de doua ori pe an, in special in lunile de vara si toamna, apoi este necesar si un rapel la 14 zile.

Pentru o deparazitare corecta, trebuie apreciata greutatea cat mai exacta a animalelor, dupa care se efectueaza operatiune de indepartare a parazitilor.

Cel mai indicat este ca deparazitarea interna sa aiba loc dimineata pe stomacul gol, fara ca animalul sa consume hrana minimum 30 de minute dupa administrarea pastilelor antiparazitare.

Pentru prevenirea infestatiei cu paraziti, deparazitarile repetate sunt recomandate odata la 3-4 luni.Deparazitarea interna este recomandata si animalelor batrane si celor care sunt crescute in casa.

Deparazitarea externa

Deparazitarea externa se realizeaza la puii de animal cu varsta cuprinsa intre 5 si 6 saptamani. Pentru aceste animale sunt recomandate produsele destinate juniorilor. Pentru prevenirea infestarii cu paraziti externi (purici, capuse) deparazitarea poate fi realizata lunar, pe toata perioada sezonului cald. Substantele de deparazitare externa trebuie sa fie recomandate de medicul veterinar si sa fie in concordanta cu greutatea animalului de companie.

Cele mai eficiente produse de deparazitare externa sunt cele sub forma de pipeta, care contin o substanta activa care se aplica direct pe pielea animalului, in zona cefei.

Deparazitarea este bine sa se efectueze doar la animalele sanatoase din punct de vedere clinic. De asemenea, la efectuarea deparazitarii este esential sa se tina cont de greutatea animalului, deoarece o cantitate mare de antideparazitar intern sau extern poate fi toxica si chiar fatala!

Galerie foto
  • ...