Hemopet - Clinica si Banca de Sange pentru animale Bucuresti

Toaletare generala

Atat pentru caini si pentru pisici se impune o toaletare generala a blanii si unghiilor, motiv pentru care punem la dispozitie, in cadrul clinicii, servicii de cosmetica intr-un salon relaxant si prietenos.

Toaletarea unui animalut depinde foarte mult atat de specie – canina, felina, rasa (bichon, terrier, persana, birmana, etc) cat si de tipul de par (scurt, lung, sarmos). Pentru ca pielea, unghiile sau urechile patrupezilor sa fie intretinute corect, trebuie urmate instructiunile profesionistilor avizati in ceea ce priveste toaletarea animalelor de companie. De asemenea este nevoie de instrumente adecvate pentru toaletare.

Taierea unghiilor

Este o procedura obligatorie in cazul in care catelul nu face suficienta miscare incat sa si le toceasca singur. Trebuie stiut ca aceasta manopera trebuie facuta de catre personal calificat si foarte atent, intrucat unghiile au o vascularizatie foarte puternica si acest lucru implica o atentie marita pentru a evita eventuale traume. Recomandam taierea sau verificarea unghiilor patrupezilor la un interval de 10-12 saptamani

Curatarea urechilor

Toaletarea urechilor insemna o examinare atenta a canalului auditiv, dupa ce in prealabil parul din interior a fost smuls printr-o igienizare profunda pentru a indeparta eventualele secretii auriculare, corpi straini sau paraziti ce pot fi localizati in conductul auditiv extern. Toti acesti factori pot duce la probleme auriculare (otite) care, daca nu sunt tratate la timp, ajung sa afecteze starea generala a companionului dumneavoastra

Vidarea glandelor

Vidarea glandelor perianale este o operatiune ce trebuie efectuata in mod regulat, odata la 2 – 3 luni. De preferat vidarea glandelor perianale ar trebui efectuata de catre un medic veterinar sau de catre o persoana calificata si responsabila. Daca acestea nu sunt golite corect, exista riscul ca glandele perianale sa se infecteze si sa provoace un disconfort marit si durere, iar tratamentul este de lunga durata si uneori trebuie intervenit chirurgical.

Galerie foto
  • ...
  • ...