Relocat.ro - Mutari mobila, intern si international, Bucuresti
Mutari / relocari obiecte grele
Cea mai buna modalitate pentru mutarea pieselor de mobilier grele si voluminoase, a seifurilor, pianelor sau a pianinelor este ca, cei ce se ocupa de relocarea acestora, sa isi foloseasca mintea mai mult decat muschii. In primul rand trebuie sa se asigure ca exista suficient loc in casa dumneavoastra sau pe casa scarii de exemplu, pentru a putea manipula in siguranta astfel de obiecte si ca usile apartamentului/casei/scarii permit trecerea cu acesta. In caz contrar, obiectul greu trebuie demontat, pentru a se evita zgarieturi pe parchet, pereti sau usi.
Strategia pentru mutarea unui pian, seif sau alt obiect greu si voluminos trebuie gandita cu atentie, este nevoie de rabdare si grija deosebita in manipularea acestuia.
Impachetarea obiectelor grele inainte de mutare
Impachetarea obiectelor grele inaintea mutarii este esentiala, mai ales in cazul pieselor de mobilier. Astfel, nu exista riscul de a se deteriora bunul sau de a se zgaria peretii sau podeaua. Pentru protectia lor se folosesc paturi speciale pentru mutari care sa acopere intreaga suprafata a obiectului de mobilier ce urmeaza a fi transportat.
Inainte de mutarea unui obiect greu trebuie golit tot continutul acestuia, pentru a il face mai usor si pentru a evita posibilele daune ce se pot produce in momentul in care obiectul se roteste pentru a se incadra pe usi.
Mutarea unui pian sau a unei pianine
Majoritatea pianelor intalnite in case sunt de dimnesiuni relativ mici, insa cu o greutate de minim 150 kilograme. Procesul de relocare a unui pian nu trebuie tratat superficial, ci necesita un efort de echipa, multa atentie si grija. Initial, echipa trebuie sa masoare pianul pe toate laturile pentru a se asigura ca il pot manipula pe fiecare usa sau scara. Dupa stabilirea strategiei de mutare a pianului, acesta trebuie atent impachetat in paturi speciale pentru a il proteja de zgarieturi sau deteriorari ale colturilor. Comparativ cu un seif, un pian este usor de mutat daca este disponibil personalul necesar in functie de greutatea acestuia. Cu ajutorul chingilor si a unei bune protectii, mai este nevoie de multa atentie si grija.
Mutarea unui seif
In functie de continutul seifului dumneavoastra, trebuie sa luati in calcul golirea acestuia. Daca in seif sunt bancnote, documente sau alte obiecte usoare este in regula sa le lasati acolo si sa va asigurati ca usa acestuia este inchisa si incuiata. Daca continutul seifului este greu, cel mai indicat este sa fie gol, pentru a se reduce greutatea totala a seifului. Un seif greu cantareste aproximativ 400 kg si poate fi manipulat de 6 persoane dotate cu echipamentul necesar. Pentru astfel de operatiuni sunt esentiale carucioare, chingi, liza si…muschi. La fata locului, in functie de usi, holuri, scari, greutatea si dimensiunile seifului, seful de echipa stabileste strategia de mutare. Toate persoanele implicate trebuie sa ridice ferm si in acelasi timp seiful, sa se deplaseze cu pasi mici si masurati si niciodata sa nu mute seiful mai mult de cativa metri fara sa faca o pauza pentru a se asigura ca prinderea acestuia in chingi este in siguranta.