Boxtranserv - Transport rutier de marfa, Dudu / Ilfov

Transport marfa cu lift in Bucuresti si Romania

Transport marfa cu lift considerat un serviciu mai special decat cele obisnuite sau standard. El difera prin faptul ca aduce ceva in plus atat beneficiarului cat si furnizorului, si anume oblonul ridicator hidraulic. Autoutilitarele echipate cu lifturi hidraulice ce pot suporta o greutate de pana la 750 de kilograme au cateva avantaje. Unele dintre ele ar fi ca marfa se incarca pe paleti cu ajutorul lizei. Sau obiectele grele se pot aseza pe platforma liftului atunci cand aceasta se afla in pozitia jos. Apoi se pot ridica automat prin comanda electronica la nivelul podelei autoutilitarei. Astfel incarcarea dubei sau camionetei se va face intrun timp mai scurt. In plus, efortul depus de manipulatori va fi mult mai mic fata de incarcatul manual. Exista camioane cu volum diferit incepand de la 8 paleti pana la 15 paleti ce pot fi incarcati pe platforma.

 

Avantajele serviciilor de transport marfa cu lift

Transport marfa cu lift un serviciu cautat atat in Bucuresti si in orasele dezvoltate din Romania, dar si in Europa si toata lumea. Diferite firme din acest domeniu pun la dispozitie o gama variata de autoutilitare prevazute cu platforme pentru descarcatul sau incarcatul de paleti. Ele difera prin volumul util, inaltimea, latimea sau puterea platformei de ridicare a incarcaturii. Tonajul maxim admis – un lucru destul de important vizand interdictiile de greutate marfa din orase. In majoritatea oraselor se interzice accesul masinilor ce depasesesc o greutate maxima admisa mai mare de 3500 kilograme.

Un dezavantaj ce il reprezinta camionetele cu oblon ridicator. Ar fi acela ca nu permit transport marfa cu lift ce depaseste o anumita greutate. Doar oblonul are o greutate 500 kilograme, astfel ca le mai ramane o greutate utila maxima admisa intre 700-900kg. In schimb aceste servicii au multe solicitari deoarece platforma cu macara are un tarif mai mare. Operatiunea faciliteaza mult procedurile de manipulare si reasezare a marfii in spatiul util. Paletii pot fi pregatiti cu mult inainte ca masina sa ajunga la rampa. Ei sunt gestionati, infoliati, actele de transport pregatite asteptand parcarea dubei la rampa. Paletii se manipuleaza usor cu ajutorul lizelor hidraulice fabricate special pentru acest procedeu.

Concurenta

In ultimul timp se observa o concurenta mare in domeniul transport marfa cu lift. Aparitia reclamelor in diferite ziare de anunturi, folosirea diverselor website-uri pentru anunturi sunt doar cateva modalitati de publicitate. Pe langa publicitate, exista diferite firme de transport ce isi ofera serviciile online prin intermediul website-urilor personale. Aici sunt prezentate atat serviciile cat si date despre firma si recomandari, ceea ce inspira o incredere mai mare clientilor. Retelele de socializare nu lipsesc nici ele si sunt folosite pentru feedback-uri si publicitate. Lucru ce avantajeaza eventuali clienti deoarece exista o oarecare transparenta, iar increderea in servicii de transport marfa cu lift va creste. In plus cu cat concurenta va fi mai mare intrun domeniu, cu atat preturile pentru acel servici vor fi mai mici. Insa nu intotdeauna ce-i ieftin inseamna neaparat ca-i bun. Consultati cu atentie calitatea produselor sau a serviciilor de transport oferite de firma unde comandati.

Intretinere

La autoutilitarele ce au in dotare sisteme automate de incarcat, costurile de intretinere sunt mai mari decat la cele standard. Intretinerea si service-ul pentru echipamente sau lifturi hidraulice este una costisitoare. Acestea sunt compuse din pistoane, pompe, instalatii si furtune ce lucreaza sub presiune mare cu ulei hidraulic special. Verificarea anuala a sistemului este obligatorie si se executa in statii speciale si autorizate contra cost. Consumul de combustibil la transport marfa cu lift va fi mai mare datorita faptului ca platforma cantareste 500 kg.

Astfel camionul va cara tot timpul greutatea oblonului, iar consumul va fi mai mare decat in mod obisnuit. Odata cu aceste cheltuieli, preturile pentru sunt mai mari decat pentru servciile standard. Preturile pentru transport marfa cu lift nu difera mult fata de cele simple, iar manipularea si incarcatul sunt mai facile. Recomandarea noastra – cereti o oferta de pret inainte sa comandati.

Comanda

Inainte de a comanda serviciul de transport marfa cu lift, asigurati-va ca oblonul este hidraulic iar platforma are dimensiunile necesare. Exista si camionete cu obloane manuale, acestea sunt depasite iar timpul acordat incarcarii va fi anevoios si periculos pe deasupra. Cereti informatii cu privire la dimensiunile utile ale spatiului util pentru transport. Lungimea, inaltimea si latimea sunt informatii despre volumul util care aveti nevoie pentru comanda dumneavoastra. Asigurati-va ca oblonul ridicator are in dotare pompa hidraulica cu pistoane in buna functionare. Sunt cazuri cand marfa ajunge la destinatie iar oblonul nu se deschide. Intrebati daca peretii camionului au sisteme de prindere cu sufe prevazute cu cricket pentru asigurarea marfii. Cereti o oferta de pret informand transportatorul asupra traseului, volumului si greutatii totale a materialelor transportate. Cu cat aveti mai multe detalii cu atat veti primi o oferta de pret mai precisa si rapida.

Asigurare

Asigurarea marfii este obligatorie pe tot traseul, incepand de la incarcare pana la descarcarea marfii la destinatie. Pe langa asigurarea fizica cu chingi prevazute cu crickete, marfa trebuie asigurata si pe acte. Astfel se va asigura contravaloarea ei in cazul unor accidente, furturi sau alte incidente nedorite. Verificati daca asigurarea marfii acopera valoarea totala a obiectelor pentru transport marfa cu lift. In caz contrar se va face alta polita asiguratoare. In cazul obiectelor fragile sau sensibile, asigurati-va ca ambalarea acestora se va face cu simt de raspundere. Exista folii speciale de ambalare aerate sau pereti despartitori din spuma poliuretanica. Acestea protejeaza obiectele, mobilierul sau materialele pe care vreti sa le transportati. Nu uitati de intocmirea actelor ce consta in avize de insotire a marfii, CMR sau proces verbal de predare-primire. Daca produsele sunt alimentare, verificati daca sunt insotite de declaratiile de conformitate. Recomandam transport marfa cu a-transport.ro

Galerie foto
  • ...
  • ...