Accesoria Group - Accesorii mobilier pentru casa si birou, Bucuresti

Spoturi cu LED pentru mobilier

  • Utilizate in special in mobilierul de bucatarie, la baza corpurilor suspendate
  • Disponibile in diverse forme: rectangulare, rotunde sau sub forma de profil
  • Gama variata de finisaje: aluminiu, alb, negru, metal periat
  • Disponibile si in seturi gata configurate care includ transformator, minidistribuitor, cabluri si mufe
  • Lumina calda, rece, neutra sau RGB

4 motive pentru a alege spoturile cu LED in mobilier

1. Economie de energie

LED-urile sunt cea mai eficienta sursa de iluminat. Spoturile cu LED sunt folosite ca surse de iluminat de accent sau functional. Sunt intalnite insa cel mai des incorporate in corpurile de mobilier suspendate, pentru a ilumina blatul de lucru. Consumul redus de energie si durata lunga de viata fac din corpurile de iluminat cu LED o solutie eficienta si economica pe termen lung pentru iluminarea bucatariei – incaperea in care ne petrecem cel mai mult timp folosind o sursa de iluminat artificiala.

2. Montaj si configuratii

Pentru montajul spoturilor cu LED, aveti la indemana schitele corpurilor de iluminat, cat si informatia legata de consumul fiecaruia in parte. Ramane doar sa alegeti transformatorul, minidistribuitorii si comutatoarele potrivite in functie de consumul total al corpurilor. Pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, am creat seturi deja configurate, ce contin toate elementele necesare pentru un ansamblu de iluminat in mobilierul de bucatarie.

3. Versatilitate

Spoturile cu LED sunt disponibile cu diferite temperaturi ale luminii: calda, neutra sau rece. Alegeti lumina calda pentru a crea o atmosfera relaxanta sau lumina rece ori neutra pentru a ilumina zonele in care este necesara mai multa precizie. In portofoliul nostru, spoturile cu LED sunt disponibile in finisaje diverse: aluminiul, cel mai des intalnit in mobilierul modern, dar si alb, negru sau inox. In functie de linia de design adoptata, puteti alege intre diferitele spoturi cu forma rotunda sau rectangulara, cu montaj incastrat sau aplicat. Spoturile inclinabile sunt folosite cu succes pentru iluminatul de accent, atunci cand va doriti sa puneti in valoare obiecte deosebite.

4. Inovatie

Unele spoturi au si rol de comutator, denumite sporturi Master. Spotul joaca rolul intrerupatorului si controleaza toate corpurile de iluminat conectate la acesta. Printr-o simpla atingere a spotului Master, lumina se aprinde sau se stinge. Veti obtine ansambluri luminoase functionale si estetice, fara a fi nevoie sa incorporati un comutator separat.

 

Mai multa lumina si un consum mai mic. LED-urile sunt cea mai eficienta sursa de iluminat, este un lucru bine stiut. În ultimii ani, sistemele de iluminat cu LED-uri au înregistrat progrese semnificative si sunt din ce în ce mai mult utilizate în casele românilor.

Corpuri de iluminat cu LED pentru mobilier

În oferta Accesoria Group veti gasi o multitudine de solutii de iluminat cu LED, destinate iluminatului functional si de accent. Acestea prezinta marele avantaj de a putea fi aplicate pe sau încorporate în mobilier.

Solutia potrivita pentru fiecare încapere din casa dumneavoastra

De la solutiile potrivite pentru politele din sticla sau iluminatul sertarelor pâna la profile din aluminiu sau plastic pentru copurile mobilier si spoturi încastrabile, gasesti o gama extinsa de idei inovatoare. Îti punem la dispozitie produsele cu care sa creezi atmosfera unica pentru caminul tau si tonalitatile potrivite pentru fiecare camera în parte. Profile cu lumina difuza pentru seri relaxante sau tonalitati puternice pentru zonele de lucru. Daca doresti sa le îmbini, poti regla intensitatea luminii din telecomanda sau controlerul aferent.

O mai buna calitate a vietii

Ca sunt durabile, este un lucru bine cunoscut. La fel de importanta este, însa, calitatea luminii. Sistemele de acest tip nu îsi modifica luminozitatea sau culoarea odata cu trecerea timpului, nu pâlpâie iar stabilitatea lor cotribuie la o buna îngrijire a ochilor.

LED-urile (Light Emiting Diode) sunt cea mai eficienta sursa de iluminat, cu o dezvoltare tehnologica spectaculoasa.

In cele ce urmeaza, va prezentam 3 aspecte importante de avut in vedere la alegerea unui corp de iluminat cu LED-uri.

 Wati versus Lumeni 

Ce este un Watt? Un Watt (W) este energia pe care un corp de iluminat o consuma (nu cata lumina produce).

Ce este un lumen? Un lumen este unitatea de masura pentru cantitatea de lumina pe care un corp de iluminat o emite.

Pentru ca LED-urile folosesc mai putina energie pentru a emite lumina, watii nu mai reprezinta unitatea de masura a luminozitatii.

In tabelul alaturat, observati corespondentele dintre consum si lumina emisa intre un bec clasic, incandescent, si un LED.

 Temperatura luminii 

Calda, neutra sau rece. Temperatura, masurata in unitati Kelvin, da tonul de alb al luminii emise. Tonurile de culoare sunt cel mai des impartite in trei categorii principale: calda (2700-3000 K), neutra (3000 – 4000 K) sau rece (4000-6000 K).

Alegerea temperaturii de lumina cea mai potrivita este una in primul rand personala, insa exista recomandari pentru aceasta alegere astfel incat timpul petrecut in incaperile iluminate artificial sa fie, dupa caz, relaxant sau productiv.

Lumina calda poate fi utilizata in zonele primare, precum living, dormitor sau holuri, orice incapere in care doriti o lumina blanda. Lumina calda este mai relaxanta pentru ochi si de aceea este recomandata a se utiliza in special in incaperile in care va relaxati dupa o zi de munca.

Fie lumina neutra, fie lumina rece se utilizeaza in camerele in care au loc activitati pentru care este nevoie de mai multa precizie: in bucatarii, in camera de studiu sau birou, in spatiile comerciale sau industriale. Lumina neutra este considerata optima pentru citit pentru ca nu oboseste ochii.

 Indicele de redare a culorii

CRI sau Ra este un indicator care masoara felul in care o sursa de lumina dezvaluie obiectul in fata ochiului uman si cat de realist sau natural sunt expuse diferitele umbre. Cu alte cuvinte, CRI arata cat de precis reda culorile un corp de iluminat in comparatie cu sursa de iluminat de referinta: lumina zilei.

CRI se masoara pe o scara de la 0 la 100, iar becurile incandescente se apropiau de maxim. Din cauza ineficientei acestora, au fost inventate alte solutii, mai economice, dar cu un CRI mai mic (asa cum sunt becurile incandescente).

Astazi, sursele de iluminat cu LED-uri s-au perfectioant. Pe langa consumul de energie redus, acestea au si un indice de redare a culorii ridicat. Toate corpurile de iluminat din oferta Accesoria Group au un CRI mai mare de 80, foarte aproape de natural. LED-urile cu un CRI mai mare de 90 se folosesc mai ales in galeriile de arta, muzee, acolo unde redarea cu precizie a culorilor este esentiala.

  

Galerie foto
  • ...