Milton Imob Admin - Administrator blocuri asociatii proprietari Bucuresti

Recuperare restante

Serviciul de recuperare a restantelor la cheltuielile comune va degreveaza de gestionarea procesului de recuperare a creantelor asociatiei care, in ansamblul lui, este extrem de solicitant atat din punct de vedere al timpului care trebuie alocat cat si a energiei necesare parcurgerii tuturor etapelor.

Acest proces necesita pregatire juridica si economica dar si calitati de comunicare, putere de convingere care sa fie folosite in beneficiul ambelor parti, atat al asociatiei cat si al restantierului, prin incasarea mai rapida a sumelor restante pe de o parte si o penalizare mai mica, eliminarea cheltuielilor legate de un eventual proces, etc. pe de alta parte.

Actiunea de recuperare a restantelor demareaza cu procedurile prealabile de intelegere amiabila (somatie de plata, mediere) si continua, in cazul in care restantierul nu coopereaza, cu demersurile in instanta.

Conform prevederilor legale, asociatia de proprietari are dreptul de a actiona in justitie orice persoana juridica sau fizica(indiferent de nationalitate) pentru sumele datorate cu titlu de contributie la cheltuielile comune ale condominiului daca suma reprezinta o restanta de cel putin 3 luni. Insa, in majoritatea cazurilor, specialistii nostrii reusesc sa convinga restantierii sa achite sumele datorate facandu-i constienti de consecintele unui proces pierdut in instanta.

Cheia rezolvarii amiabile este profesionalismul echipei noastre care prin tehnici de comunicare corecte si cunoasterea prevederilor legale si a procedurilor unui proces in justitie reuseste sa faca datornicii sa constientizeze ca actionarea in judecata este, in primul rand, in dezavantajul lor.

Galerie foto
  • ...