Atdent - Dr. Tirpea Andrei-Cabinet stomatologic-Bucuresti
Profilaxie si cosmetica dentara
De câte ori ți s-a întâmplat să anulezi vizita la stomatolog pentru că ți s-a făcut frică de durere?
Sau poate că planul de tratament propus pentru problemele tale ți s-a părut atât de costisitor încât fie ai renunțat la el, fie l-ai amânat?
Pentru a evita astfel de situații care fac rău danturii tale, ia în considerare prevenția problemelor dentare prin controale regulate la medicul dentist și prin tratamente profilactice!
Tratamentul stomatologic profilactic asigură o igienă dentară optimă, în plus față de măsurile de igienă pe care le iei acasă.
Pentru a preveni probleme dentare precum durerere de dinţi, apariția cariilor, afecţiuni parodontale sau chiar pierderea dinţilor, se recomandă pacienţilor să viziteze medicul stomatolog de 2 ori pe an pentru ședințe complete de profilaxie.
Acestea cuprind:
- Detartraj subgingival cu ultrasunete. Aceasta este o tehnică nouă de înlăturare a tartrului de pe dinți și de sub gingii. Este o metodă nedureroasă și care nu afectează structura dintelui. Detartrajul este recomand o dată la 6 luni, însă fumătorilor li se recomandă ședințe de detartraj o dată la 3 luni.
- Periaj profesional. De regulă, periajul profesional se face după fiecare ședință de detratraj și nu îl înlocuiește pe acesta. Are rolul de a îndepărta placa bacteriană, de a lustrui dantura și de a îndepărta mici pete superficiale date de alimente sau tutun.
- Air-flow (jet de aer-apa cu bicarbonat). Aceasta este o metodă nouă și neinvazivă prin care se obține curățarea profesională a danturii. Comparativ cu alte metode chimice de albire, Air-flow nu folosește procese chimice.
- Tratamente antiinflamatorii pentru gingivite
- Fluorizări
- Tratament de desensibilizare
- Tratament de albire profesională extrinsecă și intinsecă
- Tratament de albire cosmetică a dinților cu peroxizi de hidrogen și lampa U.V.
Detartrajul periodic ajută la îndepărtarea depunerilor de tartru, reducerea nevoii de tratament a canalelor radiculare, evitarea extracţiilor dentare, a punţilor şi a coroanelor dentare.
Ce se întâmplă dacă deja ai lucrări protetice?
Profilaxia stomatogică este importantă și în situația în care aveți punți, coroane sau proteze. Curățarea lor periodică ajută la păstrarea lor funcțională dar și estetică pentru mai mult timp.