Efficient Energy Audit - Certificat, audit energetic Bucuresti

Bilant si audit energetic complex

Bilantul energetic si auditul energetic se intocmesc pentru operatorii economici, consumatorii finali de energie, care in conformitate cu Legea nr. 121/2014, legea eficientei energetice, au obligatia se efectueze audit energetic.

Bilantul energetic este o procedura laborioasa, care permite obtinerea unei imagini reale, la un moment dat, a modului in care fluxurile de purtatori de energie intra, se distribuie, se transforma si se consuma in interiorul conturului de bilant, evidentiindu-se randamentul de conversie a energiei, marimea si tipul pierderilor pentru fiecare din punctele analizate. Se evalueaza regimul energetic al fiecarui receptor (motor electric, cuptoare electrice, utilaje industriale, aparate de iluminat) in parte, pe fiecare tablou de distributie, pana la tabloul electric general de alimentare.

Datele tehnice ale instalatiilor sunt culese de auditor din teren, cu aparatura specifica, dupa care sunt efectuate calculele necesare elaborarii Bilantului energetic. Bilantul energetic este supus unei analize foarte amanuntite pentru a conduce la: localizarea pierderilor de energie, determinarea cauzelor si clasificarea lor.

Prin audit energetic certificat ANRE se stabilesc masurile care trebuiesc aplicate pentru optimizarea indicatorilor tehnico-economici si se efectueaza calculul economic de amortizare a investitiilor. Auditul va fi intocmit de persoane autorizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei.

Galerie foto
  • ...