Cris Smile-clinica stomatologica-Bucuresti

Restaurari dentare

Restaurările dentare includ lucrările protetice fixe (proteze dentare fixe, punţi şi coroane) sau mobile (proteze dentare mobile).

 

Cu ce suntem diferiți? Stilul Cris Smile încorporează, pe lângă tratamente aliniate celor mai înalte standarde de calitate şi: ~  dezvoltarea unei relaţii bazate pe onestie, respect şi grijă cu dumneavoastră ~  transparenţă şi eficienţă ~  soluţii rapide şi customizate personalităţii şi stilului dvs. de viaţă ~ plan de tratament ce depăşeşte rigorile estetice şi răspunde, primordial, celor mai rafinate nevoi dento-faciale: diagnostic, mecanică de tratament, obiective de tratament, supervizare şi control. Veţi recupera nu doar funcţionalitatea danturii dar şi ameliora estetica dentară şi facială.

 

Medici calificați Specialiştii Cris Smile sunt în continuu proces de învăţare, cu participări la cursuri şi programe de pregătire post-universitară. Internalizează nevoia dvs. de siguranţă, sunt capabili să vă asiste nu doar profesional ci şi emoţional pe parcursul întregului tratament. Ţintesc să vă ofere complementaritatea perfectă între o muşcătură corectă şi un zâmbet perfect.

 

Abordare personalizată, tratament planificat, rezultate excelente Plan de tratament realizat pe baza unei anamneze atente, cu etape planificate şi obiective prestabilite pentru fiecare dintre acestea reprezintă miezul abordării Cris Smile. Reconstruirea mai multor dinţi pierduţi că urmare a evenimentelor traumatice sau a extractiilor dentare, precum şi acoperirea coroanelor naturale afectate de carii dentare sau de diferite procese inflamatorii (gingivite, parodontoze) sunt operaţiuni delicate. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a vă reda zâmbetul de odinioară, pentru a reduce şocul fizic, psihic şi emoţional cauzat de carenţele estetice şi funcţionale.

 

Tipuri de restaurări dentare prezente în cabinetul nostru stomatologic Protezarea danturii este personalizată în funcţie de severitatea edentatiei, precum şi în funcţie de starea structurilor dentare şi / sau al parodontiului (ţesut de susţinere al dinţilor). ~ Restaurări dentare cu proteze dentare fixe sau mobile Reconstrucţia danturii prin proteze dentare le oferă pacienţilor afectaţi de edentatia parţială sau totală soluţii optime pentru reabilitarea structurală, funcţională şi estetică a cavităţii orale. Protezarea se poate face cu lucrări de protetică fixe (susţinute de elementele dentare naturale ale pacienţilor sau de implanturi dentare) sau mobile, pe o arcadă ori pe ambele. ~ Restaurări dentare cu punţi dentare Restabilirea funcţională şi estetică a danturii se poate realiza şi prin punţi dentare. Este vorba despre lucrări de protetică fixe care, spre deosebire de proteze, pot înlocui maxim 3 elemente dentare alăturate. În cazuri excepţionale, atunci când pacienţii nu au disponibile structuri sănătoase pentru susţinerea lucrării, se recomandă asocierea acestora cu implanturile dentare. ~ Restaurări dentare prin coroane dentare Restaurările dentare prin coroane sunt frecvente şi recomandate în special în cazul dinţilor rupţi sau a căror aspect este modificat din cauza cariilor sau a discromiilor de smalt. Condiţia este că dintîi ce urmează să fie încapsulaţi cu coroane dentare să dispună de rădăcini suficient de sănătoase pentru a asigura rezistenţă lucrării de reconstrucţie.

 

Detalii despre restaurările dentare De cele mai multe ori, un implant dentar poate rezolva eternă problema de edentatie (absenţa totală sau parţială a dinţilor). Însă, în alternativă curelor de implantologie, lucrările personalizate de restaurări dentare le oferă pacienţilor rezultate optime, chiar şi pe termen lung. Printre cele mai importante urmări ale edentatiei se numără deplasarea structurilor dentare rămase pe arcadă şi, implicit, disfuncţia acestora. În consecinţă, va fi afectat nu doar procesul de masticaţie, dar şi funcţia fonetică a pacienţilor. Orice caz clinic de edentatie este indicat să fie supus unor restaurări dentare totale sau parţiale, în funcţie de exigenţele individuale ale fiecărui pacient. Indiferent dacă alegerea este o proteză fixă sau mobilă, lucrarea dentară ce va înlocui sau acoperi unul ori mai mulţi dinţi, trebuie să fie: ~ Rezistenţă, astfel încât să suporte presiunea exercitată de forţă de masticaţie; ~ Funcţională, permiţând restabilirea funcţiilor de masticaţie şi fonetice, precum şi mobilitatea mandibulară; ~ Estetică, reuşind să reproducă aspectul danturii naturale şi să menţină profilul facial; ~ Sigură pentru pacienţi, fără să-i expună la alergii. 1. Carii dentare

Cariile dentare sunt cele mai frecvente afecţiuni ale pacienţilor de vârstă pediatrică. Din cauza evoluţiei rapide, dacă nu se intervine la timp prin tratamentele de pedodontie, acestea pot duce la pierderea precoce a elementului dentar. Pe de altă parte, cariile profunde pot afecta şi rădăcinile dinţilor permanenţi.

2. Malocluzii

Malocluziile cavităţii orale în perioada copilăriei se datorează în principal viciilor pe care le au cei mici (suptul degetului, suzeta) şi trebuie să reprezinte un fel de semnal de alarmă pentru părinţi. Pentru a fi corectate, malformaţiile danturii (îngrămădirea dinţilor, muşcătura încrucişată, muşcătura profundă, etc.) trebuie interceptate încă din prima faza de evoluţie.

3. Abcesul dentar

Cariile netratate pot da naştere unor complicaţii de formă abcesului dentar. Din cauza propagării rapide a leziunilor cariogene, bacteriile sfârşesc prin a se acumula în jurul pulpei dentare, cauzând infectarea ţesuturilor din jurul dintelui. Abcesul este uşor de recunoscut datorită unor simptome precum: ~ durere localizată; ~ umflarea gingiei; ~ sensibilitatea dentară; ~ respiraţia urât mirositoare; ~ umflarea limfonodulilor submandibulari; ~ stările febrile.

 

Necesitatea restaurărilor dentare Aspectul danturii reprezintă un factor de baza în evaluarea înfăţişării fizice a oricărei persoane. Atunci când chiar şi un singur dinte este deteriorat sau lipseşte, indiferent de condiţia socială sau de vârstă, oamenii tind să se simtă tot mai nesiguri şi descurajaţi. Dincolo de inestetismul cavităţii orale, se creează şi un puternic dezechilibru al aparatului masticator. Când, din variate motive, edentaţia este totală, apare riscul unei malocluzii (plan ocluzal incorect aliniat) severe. Odată cu agravarea procesului de masticaţie, va fi afectată şi funcţia fonetică a pacienţilor. Dacă nu se intervine la timp prin restaurări dentare fixe sau mobile, în cazurile cele mai grave, va fi influenţată vizibil şi fizionomia pacienţilor edentati. Pentru a se evita apariţia unor situaţii similare, medicii specialişti ai acestui cabinet stomatologic va recomandă să apelaţi cu încredere la tratamentele noastre de restaurări dentare, în scopul: ~ Rezistenţă, astfel încât să suporte presiunea exercitată de forţă de masticaţie; ~ Funcţională, permiţând restabilirea funcţiilor de masticaţie şi fonetice, precum şi mobilitatea mandibulară; ~ Estetică, reuşind să reproducă aspectul danturii naturale şi să menţină profilul facial; ~ Sigură pentru pacienţi, fără să-i expună la alergii.

Galerie foto
  • ...