Colegiul Tehnic Mihai Bravu - Bucuresti

Istoria Colegiului

1873

Unitatea de învatamânt a fost înfiintata sub patronajul „Uniunii Constructorilor Români”, organizând cursuri pentru ucenicii si lucratorii din industria particulara si de stat.

1948

3 august

Legea 175 privind reforma învatamântului reorganizeaza învatamântul, scoala functionând sub denumirea “Scoala medie tehnica de constructii” sub patronajul Ministerului Constructiilor, având cursuri cu o durata de 4 ani.

1950

Este construit localul pe actualul amplasament, profilul scolii ramânând neschimbat, cu o traditie de peste un secol si jumatate. În acest timp Ministerul Constructiilor a construit localul scolii pe actualul amplasament, Sos. Mihai Bravu nr.428, sub denumirea “Centrul Scolar Profesional de Constructori”. Amplasamentul unitatii scolare a ramas de atunci neschimbat, Grupul Scolar de Constructii-Montaj “Mihai Bravu” functionând si în prezent în acelasi sediu.

2009

În urma evaluarii Comisiei ministeriale, unitatea scolara a primit denumirea de Colegiul Tehnic “Mihai Bravu”

2012

În urma evaluarii candidaturilor unitatilor de învatamânt preuniversitar înscrise în competitia “SCOALA EUROPEANA,” C.T. Mihai Bravu a fost nominalizat pentru o perioada de 4 ani, fiind clasat pe locul 21 din 100 cu 161 de puncte, în urma activitatilor si proiectelor la nivel european desfasurate în ultimii 4 ani, atât în scoala cât si în colaborare cu scolile si institutiile specifice din alte tari Europene.

 

2013

A fuzionat cu Grupul Scolar “Timpuri Noi.”

2014

  • a fuzionat cu Liceul Tehnologic “Nicolae Teclu.”
  • în urma celor doua fuzionari, liceul a beneficiat astfel de o infuzie valoroasa de cadre didactice si a crescut totodata si numarul elevilor
  • înfiintarea claselor a IX-a cu profil de Servicii – gastronomie si hotelarie– cu predare intensiv limba engleza si limba franceza
  • a crescut nivelul mediilor de admitere, numerosi elevi cu medii mari solicitând admiterea în aceste clase, la fel ca si la clasele cu profil de Stiinte ale naturii provenind de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu”.

2018-2019

ENGIE România, în parteneriat cu Primaria Sectorului 3 si Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” au lansat primul program de învatamânt profesional dual cu specific energetic din Municipiul Bucuresti „ENERGIE PENTRU MESERIA MEA”.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213217699
Sos. Mihai Bravu, Nr. 428, Sector 3
Distribuie