Dental Travels-clinica stomatologica-Bucuresti
Tratament Parodontologie
Parodontoza este o boala de natura bacteriana ce afecteaza gingiile si tesuturile de suport ale dintelui.
Semne ale parodontozei:
- sangerare gingivala spontana si la periaj
- miros neplacut al gurii
- miscarea dintilor
- abcese la nivelul gingiilor
Tratamentul paradontozei este complex, constand in eliminarea factorilor cauzali. In functie de momentul in care se intervine, boala poate fi vindecata complet sau numai stopata din evolutie.
In prima etapa se impune o igienizare completa a cavitatii bucale, constand in detartraje profesionale repetate si dezinfectare profunda cu preparate pe baza de clorhexidina.
In reusita tratamentului cooperarea pacientului este esentiala. Acesta trebuie sa inteleaga necesitatea vizitelor regulate la medicul stomatolog, cel putin o data la 4-6 luni, pentru detartraj si chiuretaj subgingival (asa zisul chiuretaj in camp inchis).
De asemenea pot fi necesare aplicatii locale de substante medicamentoase antiinflamatoare, antimicrobiene sau administrarea de antibiotice pe cale orala. Pacientul va fi instruit pentru mentinerea igienei orale prin periaj corect, folosirea apei de gura, atei dentare, periutelor interdentare.
In etapa a doua, tratamentul poate constata in aplicatii locale de antiinflamatoare si antibiotice, interventii chirurgicale parodontale (chiuretaj subgingival, gingivectomii, operatii cu lambou, aditii osoase), tratamentul endodontic si de imobilizare a dintilor prin lucrari protetice realizate din material biocompatibil, cum este ceramica pe suport de zirconiu.
In a treia etapa cand boala parodontala este intr-un stadiu avansat, este recomandata extractia dintilor mobili si inlocuirea acestora cu implanturi, protezarea efectuandu-se in acest caz prin lucrari dentare fixe.
Parodontoza este o boala ce poate fi prevenita cu destul de multa usurinta. Trebuie doar sa iti impui cateva reguli zilnice de ingrijire si sa mergi periodic la controale medicale.