Donna Medical Center-Bucuresti

Obstetrica (Monitorizarea sarcinii)

Fii sigură că puiul tău este bine cu specialiștii în sarcină de la Centrul Specializat pentru Evaluarea și Monitorizarea sarcinii! Echipa de la Donna este aici ca să te ajute să treci mai ușor peste toate provocările acestei perioade.

Știm că sarcina este cea mai frumoasă, dar și cea mai provocatoare perioadă din viața ta! Cele 9 luni de sarcină sunt momentele în care ai nevoie ca langă tine să fie o echipă de specialiști în monitorizarea sarcinii care să te îndrume către investigațiile corecte și care să îți ofere diagnosticul corect, pentru ca în final să îți poți strânge liniștită puiul la piept.O monitorizare corectă a sarcinii presupune zeci de teste, analize și examene imagistice, distribuite diferit pe fiecare trimestru al sarcinii. Sunt investigații care vizează posibile afecțiuni ușoare până la malformații grave care pot aparea la făt.În funcție de vârsta sarcinii (săptămâni calculate de la data ultimei menstruații) și specificitatea acesteia, o monitorizare corectă a evoluției este compusă dintr-o serie întreagă de investigații, pe care le poți efectua în centrul nostru specializat.

Consultație obstetricală

Consultația obstetricală (control ginecologic specific femeii gravide) este prima investigație pe care o mămică trebuie să o facă pentru o primă evaluare și pentru recomandarea setului de analize și investigații de pe perioada sarcinii.

Ecografii de sarcină de trimestrul 1, 2 și 3

Aceste investigații imagistice urmăresc evoluția sarcinii și verifică periodic sănătatea fătului. Efectuarea tuturor ecografiilor fetale recomandate este esențială pentru a putea interveni în timp util în cazul apariției anumitor anomalii.

Morfologia fetală 3D/4D de trimestrul 2

Trimestrul 2 de sarcină este perioada în care bebelușul începe să se dezvolte rapid, iar burtica să devină vizibilă. Tot în acest trimestru, aflăm daca copilul suferă de anumite anomalii sau malformații fetale ori afecțiuni genetice. Aceste informații sunt depistate cu ajutorul ecografiei de morfologie fetală - cea mai importantă ecografie a trimestrului doi de sarcină.

Analize de laborator recomandate în timpul sarcinii

Pe lângă urmărirea clinică și imagistică a evoluției sarcinii, este necesară și efectuarea unei serii de analize de laborator, care să verifice sănătatea gravidei și a fătului. Acestea se efectuează numai la recomandarea medicului obstetrician, în funcție de particularitățile sarcinii.Află mai multe

Galerie foto
  • ...