Dr. Dan Ionescu-cabinet stomatologic- Bucuresti

Implanturi dentare

Aveti unul sau mai multi dinti lipsa?

Nu conteaza cind a fost scos, acum o zi sau acum citiva ani… cea mai moderna si eficienta solutie de tratament, adica de inlocuire a dintelui sau dintilor absenti, este IMPLANTUL DENTAR.

IMPLANTUL DENTAR este un surub care inlocuieste radacina unui singur dinte absent; daca aveti lipsa mai multi dinti, atunci sunt necesare mai multe implanturi. Asa arata implantul dentar pe care il folosim:

 

 

Acesta este doar un tip de implant. In functie de situatia Dumneavoastra, forma si dimensiunile implantului se pot schimba

Asa cum vedeti in fotografie, implantul seamana cu un surub de metal. El are o parte gri (care inlocuieste radacina dintelui) si o parte aurie (pe care va fi aplicata coroana dentara). Exista si implante integral albe, facute din ceramica de zirconium, insa acestea sunt deosebit de scumpe si nu pot fi folosite decit in anumite situatii.

Avantajele folosirii implanturilor dentare

Implanturile dentare se folosesc de foarte mult timp. In ultimii 10 ani, domeniul acesta a cunoscut o dezvoltare incredibila. La ora actuala sunt peste 1000 de sisteme diferite in intreaga lume.

1. Vechea metoda de tratament consta in punti sau proteze. Amandoua aceste metode afecteaza integritatea dintilor pe care inca ii mai aveti. Avantajul principal al tratamentului prin implanturi dentare este acela ca lasa dintii vecini neatinsi. Acestia nu vor fi afectati in nici un fel !!!

2. Un alt avantaj este urmatorul: confortul obtinut cu tratamentul prin implant este superior celui oferit de diferite proteze.

3. Chiar daca nu mai aveti dinti si folositi deja o proteza de multi ani, puteti beneficia de tratamentul prin implanturi. Implanturile vor stabiliza foarte bine proteza. Aceasta va deveni aproape fixa, veti putea minca si vorbi mult mai bine !!! In unele situatii este posibil chiar sa renuntati complet la proteza.

4. Folosirea implanturilor va obliga la intretinerea unei igiene deosebit de bune. Acest lucru este deosebit de important si il vom discuta cu dumneavoastra in mod personal.

Galerie foto
  • ...
  • ...