Home Energy Consulting - Certificare, audit energetic Bucuresti

Evaluare imobiliara

Evaluarea unei proprietati imobiliare reprezinta procesul de estimare a valorii acesteia.Compania noastra ofera servicii de evaluare imobiliara intocmite de catre evaluatori acreditat ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor Autorizati din Romania).

Evaluarea imobiliara este un proces prin care este estimat un anumit tip de valoare, al unui anumit tip de proprietate la o data setata. Acest proces se concretizeaza prin raportul de evaluare. Evaluarea reprezinta de fapt o estimare si nu calculul exact al valorii utilizand formule matematice sau cuantificari precise. Procesul prin care sunt evaluate imobilele este cel care pune in aplicare rationamentul profesional pe care il detine expertul evaluator

   Cand este necesara evaluarea unei proprietati imobiliare?

Raportul de evaluare imobiliara al unei cladiri este necesar in mai multe situatii, cum ar fi:

 

pentru informare

 

pentru vanzare

 

pentru cumparare

 

pentru impozitare (obtinerea valorii de impozitare a proprietati)

 

pentru creditare

 

pentru raportare financiara

 

pentru asigurarea unei proprietati

 

pentru partajare (impartirea veniturilor obtinute din vanzarea imobilelor)

 

pentru alte scopuri – expertiza imobiliara (raport de evaluare sau evaluare express) solicitat de instantele de judecata (care sunt si pot fi folosite ca probe de catre avocati si judecatori pentru partaje, procese patrimoniale si alte procese civile sau penale.

Ai nevoie de mai multe informatii?

 

+4076 689 4301

 

office@eauditenergetic.ro

 

Sector 6, Bucuresti

Name *Email *Phone *Single Line TextComment or Message *TRIMITEProprietati imobiliare care necesita evaluare imobiliara 

EVALUARE IMOBILIARA APARTAMENTE / CASE CU TEREN

Evaluare apartament, blocuri, vile sau case cu teren este cu siguranta cel mai vast sector al evaluarii, generând cele mai multe solicitari atât din partea bancilor în vederea creditarii împrumuturilor.

 

EVALUARE IMOBILIARA TERENURI

Echipa noastra de evaluatori imobliari are o experienta vasta în evaluarea terenurilor intravilane pentru dezvoltare comerciala sau rezidentiale. Expertii nostri ANEVAR acopera principalele orase din România si realizeaza analize de Cea Mai Buna Utilizare pentru terenurile cu potential comercial.

 

EVALUARE IMOBILIARA SPATII COMERCIALE

Evaluare spatiu comercial este o evaluare imobiliara cu o arie de acoperire mare si cuprinde: evaluare magazine de strada, evaluare centre comerciale sau evaluare magazine independente pentru supermarket-uri, supermagazine de tip department store, supermagazine pentru amenajarea casei sau alte formate moderne de magazine de dimensiuni mari

 

EVALUARE IMOBILIARA CLADIRI DE BIROURI

Evaluare imobile de birouri sau spatii de birouri, este o evaluare complexa ce presupune în primul rând o experienta profesionala de minum câtiva ani de practica imobiliara si în al doilea rând o întelegere foarte buna a pietei spatiilor de birouri din principalele orase din România.

 

EVALUARE IMOBILIARA SPATII INDUSTRIALE

Experienta expertilor nostri ANEVAR se regaseste în toate tipurile de evaluari imobiliare pentru imobile industriale. Din punct de vedere al utilizarii imobilelor acestea sunt: evaluarea hale industriale pentru depozitare (cele mai comune), evaluarea hale industriale pentru productie, evaluarea proiectelor de hale industriale

 

EVALUARE IMOBILIARA HOTELURI SI PENSIUNI

Evaluare hotel sau evaluare pensiune sunt utilizate de obicei pentru scopul garantarii bancare, tranzactionare sau pentru evaluarea periodica pentru stabilirea valorii impozabile

Ele sunt proprietati complexe care necesita un grad ridicat de cunoastere a pietii specifice si a tuturor elementelor care contribuie la valoarea acestui tip de proprietati.

Evaluarea imobiliara pentru impozitare

Evaluarea pentru impozitare este folosita ca baza pentru aplicarea cotelor de impozit, stabilite anual prin hotarâri ale consiliilor locale, pentru cladirile detinute de persoane fizice sau juridice.

Astfel,impozitul pe cladiri se plateste in functie de destinatia declarata de contribuabil – rezidentiala, nerezidentiala, mixta, nu in functie de calitatea proprietarului (persoana fizica sau juridica).

Evaluarea pentru impozitare se realizeaza pentru cladirile nerezidentiale/mixte detinute de persoanele fizice si juridice precum si a cladirilor rezidentiale detinute de persoanele juridice.

Pentru intocmirea raportului de evaluare pentru impozitare sunt necesare documente, dupa cum urmeaza, fara însa a ne limita la acestea:

  • Actul de proprietate;
  • Planul de arhitectura sau schita constructiei;
  • Cartea de identitate sau pasaportul pentru contribuabili, ca fiind persoane fizice sau certificat de inregistrare la Registrul Comertului (CUI) pentru persoane juridice.
  • Anul constructiei;
  • Imbunatatirile efectuate de-a lungul anilor;
  • Ultima valoare de impozitare
Galerie foto
  • ...