Eurofin Consult - consultanta securitate si sanatate in munca Bucuresti

SERVICII PRAM

Verificarea PRAM este una dintre masurile importante care vizeaza protectia muncii in orice cadru de lucru, fie ca este vorba despre o facilitate de productie, despre birouri, magazine sau altele. Ea se refera, in mod concret, la masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamant cu un aparat special pentru acest scop si verificarea tuturor continuitatilor instalatiilor care asigura protectie.

Cateva dintre principalele beneficii ale efectuarii periodice a verificarilor PRAM:

  •  
    prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru
  •  
    Prevenirea incendierii cladirilor
  •  
    Prevenirea distrugerii aparaturii electrice

Cand se efectueaza: instalatiile electrice trebuie verificate periodic conform legislatiei in vigoare, pentru a evita deteriorarea lor in timp din cauza unui numar de factori cum ar fi incarcarea excesiva a circuitelor, uzura echipamentelor, coroziune sau imbatrinirea izolatiilor. Se recomanda ca verificarile si masuratorile PRAM sa fie efectuate de doua ori pe an, o data pe timp uscat si o data pe timp umed, pentru obtinerea unor rezultate ce tin cont de toti parametrii. Acolo unde nu se poate face acest lucru din motive obiective, verificarea PRAM este obligatorie o data pe an. 

In ce constau verificarile PRAM:

  •  
    Masurarea rezistentei de dispersie la prize de pamant
  •  
    Masurarea rezistentei de disperse la priza de pamant a paratrastrasnetului
  •  
    Verificarea continuitatii nulului de protectie la prize mono si trifazate
  •  
    Verificarea continuitatii nulului de la tablouri electrice la utilaje si prize

Raportul intocmit in urma verificarii PRAM: dupa efectuare se va intocmi un raport sau un buletin in care vor fi mentionate informatii referitoare la: conditiile de masurare, tipul aparatului, executantul si locul unde s-a realizat masurarea.

Utilitatea Buletinului PRAM: suplimentar rolului de preventie, verificarea PRAM si intocmirea Buletinului sunt necesare pentru a ne asigura in cazul unor controale efectuate de: Protectia Muncii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Protectia Consumatorului.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0741077108
Str. Heliade intre Vii, nr. 8, Sector 2,
Distribuie