Europroiect Estate - consultanta si training in management Bucuresti
Project Management pentru Arhitecti
Cursul Project Management in Constructii pentru Arhitecti a fost creat în vederea dezvoltarii profesionale a arhitectilor din cadrul OAR – Ordinul Arhitectilor din Romania Filiala Bucuresti (vezi / click link) si se desfasoara conform Acordului de Parteneriat incheiat intre EUROPROIECT ESTATE SRL si OAR Filiala Bucuresti.
Acest curs este un ghid ideal pentru arhitectii care sunt implicati în procesul de realizare a unui proiect de constructii, fiind deosebit de util pentru dezvoltarea abilitatilor si competentelor arhitectilor pentru ocupatia Project Architect.
Cursul de management de proiect in constructii a fost actualizat in anul 2023, raspunde si la unele cerinte impuse de Autoritatile Contractante pentru contractele de achizitii publice si licitatiile postate in SEAP/SICAP dar si la provocarile proiectelor din domeniul privat fiind aliniat cu prevederile din CATUC – Codul Amenajarii Teritoriului, urbanismului si constructiilor.
Acest curs contine informatii esentiale pentru profesionistii în curs de formare si dezvoltare, precum si strategiile în profunzime pentru veteranii din arhitectura. Cursul contine tehnici actuale probate si utilizate pe plan mondial dar si exemple din practica, prezentate din experienta indelungata a trainerilor EUROPROIECT ESTATE® - peste 30 ani in proiecte de constructii.
Acoperind intreg Ciclul de Viata al proiectului, acest curs a fost dezvoltat pe baza celor mai bune practici utilizate astazi in industria constructiilor din intreaga lume. Cursul contine tehnicile incluse de Project Management Institute PMI-USA (cea mai mare institutie mondiala pentru Project Management, ai carei membri suntem) in ultima editie a Ghidului PMBOK® (A Guide to the Project Management Body of Knowledge), informatii critice pentru succesul proiectelor, aducand un plus de valoare atat organizatiei cat si fiecarei persoane instruite.
Clientul / Proprietarul cu apetit pentru dezvoltarea unei constructii, alaturi de un arhitect dedicat si atent si de antreprenor / constructorul contractor implicat, formeaza triunghiul care sta la baza unui proiect de succes. Daca oricare dintre cei trei membri ai echipei nu îsi îndeplineste rolul, sansele proiectului sunt reduse, iar potentialele beneficii ale acestuia devin aproape imposibil de atins. Din pacate nu reprezinta exceptii situatiile în care aceste parteneriate nu functioneaza, în care cel putin una dintre cele trei parti lipseste din proces.
Desi clientul poate comunica zilnic atât cu arhitectul, cât si cu antreprenorul (existand contracte comerciale client-arhitect si client-antreprenor), de multe ori, colaborarea dintre arhitect si antreprenor (intre care nu exista nici un contract comercial) este în cele mai multe dintre cazuri lacunara si se degradeaza si mai mult pe masura ce proiectul se dezvolta.
• Care sunt ingredientele ce trebuiesc utilizate de catre un arhitect in vederea asigurarii succesului unui proiect?
• Cum implicam clientii si antreprenorii în procesul de relationare cu arhitectul?
• Cum putem aplica principiile mentalitatii deschise în a mentine echidistanta relatia client-arhitect-antreprenor?
• Cum poate asigura managementul de proiect crearea acestui parteneriat?
Acestea sunt doar cateva dintre temele tratate in acest curs.