Mihai Cristian - Birou Executor Judecatoresc Bucuresti

Explicatii

Executarea silita reprezinta ultima faza a procesului civil. Prin executare silita puteti realiza drepturile statornicite printr-un titlu executoriu.

Titluri executorii:

  • contracte de credit, inclusiv contractul de garanţie reală sau personală încheiate de o instituţie de credit
  • bilete la ordin, cambia, file cec
  • hotărârea judecă­to­rească pronunţată în procesele civile, comerciale, de contencios ad­ministrativ, în materie de creaţie intelectuală şi de proprietate indus­trială, în materie de expropriere, în procesele penale şi care vizează şi asupra unor pretenţii civile
  • acte autentificate de notarul public
  • contractul de leasing etc

In cazul in care debitorul nu-si executa de bunavoie obligatia, stabilita prin hotararea unei institutii sau printr-un titlu executoriu, aceasta se aduce la indeplinire prin executarea silita.

Pentru ca o hotarare judecatoreasca sa fie pusa in executare,trebuie sa fie investita cu formula executorie. Exceptia fac incheierile executorii, hotararilor executorii provizorii si alte hotarari prevazute de lege, care se executa fara a fi nevoie sa fie investite cu formula executorie.

Dreptul de a cere executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, iar in cazul titlurilor in materia actiunilor reale imobiliare, termenul este de 10 ani.

Facturile neachitate nu reprezinta un titlu executoriu impotriva datornicului dumneavoastra, dar pe baza acestora puteti cere instantei de judecata sa emita o somatie de plata. Incheierea prin care se pronunta instanta este titlu executoriu. Taxa de timbru este de 39 ron.

Executorul judecatoresc titular al biroului va poate oferi si consultanta in domeniul executarii silite, modalitati facile de obtinere a titlului executoriu, modalitati practice de punere in executare a titlului

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213358149; 0724064585
Bd. Dimitrie Cantemir, nr 15, bl 9, sc 3, ap. 77, secor 4, Bucuresti
Distribuie