Expert Electro Star - Proiectare, executie si mentenanta instalatii electrice - Bragadiru / Ilfov

Termografie

Avantajele termografiei:

este o metoda neinvaziva, fara contact, care nu afecteaza obiectul studiat; ofera posibilitatea de comparare a diferitelor zone ale unei tinte; amprenta termica obtinuta se poate vizualiza si analiza; imaginea ofera informatii complete despre tinta; capteaza amprente termice cu dinamica mare; reducerea la minim a riscului producerii de incendii si a timpului de oprire a instalatiilor; detectarea focarelor de incendiu; identificarea pierderilor de caldura si defectelor de izolatie; reducerea cheltuielilor cu activitatile de mentenanta.

Mai jos va prezentam exemple de fotografii cu ajutorul termoviziunii, interpretare si solutii.

Circuit electric supraincalzit

Cauze posibile supraincarcarea circuitului sau contacte imperfecte. Remedieri se masoara sarcina electrica pe circuit sau faza; in functie de rezultatele obtinute, se identifica consumatorul (aparatul) mare consumator de energie (posibil cu defectiuni) sau se reechilibreaza consumul pe faze; se verifica contactele electrice.

 

Contactor general supraincalzit

Interpretarea imaginii La instalatia electrica supraincarcata se recomanda micsorarea consumului sau schimbarea intrerupatorului general.

Diverse circuite electrice supraincalzite Baza legala pentru verificari IR (Termoviziune)

4. ORDIN Nr. 166 din 27 iulie 2010, pentru aprobarea dispozitiilor generale privind apararea impotriva incendiilor la constructii si instalatiile aferente EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL NR. 559 din 9 august 2010 5. In spiritul legii vezi art. 70, 71, 72, 73, 74, 90, 91 va propunem cea mai moderna si eficace metoda de prevenire a defectelor din instalatiilor electrice si anume prin termoviziune, aceasta foloseste la depistarea zonelor de supraincalzire a circuitelor, testarea componentelor si a contactelor.

Galerie foto
  • ...
  • ...