Horticola Invest, Bucuresti - gardening si horticultura

Taieri Pomi

Taierile pomilor fructiferi se realizeaza in perioada de repaus a pomului intre 1 noiembrie (caderea frunzelor) si 1 aprilie (inflorire).

Taieri de formare si rodire pomi fructiferi, vita de vie, trandafiri, arbusti ornamentali:1-2 ani = 5 lei2-3 ani = 25 lei4-6 ani = 35 lei6-10 ani = 50-80 leiTaieri trandafiri, arbusti ornamentali – 5 lei/buc

Vita de vie – 5 lei butucul sau 5 lei mp de bolta

De asemenea efectuam lucrarii de stropire, fertilizare,erbicidare , afanarea solului,plantarii.Efectuam lucrari de taiere la pomi si arbustii fructiferi.

Taierile la pomii fructiferi se fac, în general, in perioada de repaus, toamna dupa caderea frunzelor sau primavara pâna la pornirea în vegetatie. Taierile sunt de mai multe feluri, în functie de scopul urmarit: taieri de formare a coroanei, taieri de rod, taieri de întinerire, taieri în verde.

Lucrarile de taiere pot corecta starea de sanatate a pomilor si aduc recolta la un nivel optim si au ca scop urmatoarele:

  • Construirea unei coroane stabile si echilibrate la copacii tineri
  • Stimularea formarii de noi ramuri de rod
  • Intrarea de lumina si aer în coroana copacilor mari
  • Facilizarea culesul prin mentinerea coronamentului jos.
  • Aspectul estetic al pomului

Programarile se efectueaza din timp pentru perioada mentionata: 1 noiembrie – 1 aprilie, cand conditiile meteo sunt favorabile.

Taierile la plantele ornamentale si tuya se pot face tot anul, dar in special toamna si primavara.

Galerie foto
  • ...