Houston Dental Clinic-clinica stomatologica -Bucuresti

Implantologie computerizata

Implantologia dentara reprezinta ansamblul de tehnici chirurgicale concepute pentru a reabilita fizionomic si functional cavitatea orala a unui pacient care sufera de edentatie totala sau partiala (lipsa unora sau tuturor dintilor). Implantul dentar este un element din titan, ce se introduce in mandibula sau maxilar, ca suport pentru viitoarea restaurare protetica, ce ajuta la reabilitarea functiei masticatorii.

Datorita programului Implantology Computer Wizard, pacientii cu un proces osos deficitar beneficiaza de un ghid chirurgical personalizat prin care se insereaza implanturile fara a mai fi necesara aditia de os sau ridicarile de membrana sinuzala. Astfel protezarea pacientului e mult mai rapida si sunt evitate interventiile de sinus lift si lunile de asteptare pentru reabilitarea osoasa si apoi inserarea implanturilor.

Beneficiind de un laborator propriu, venim in ajutorul pacientilor care sunt edentati total (lipsa tuturor dintilor de pe o arcada), cu o tehnica chirugicala prin care putem scurta cu mult lunile de asteptare ale osteointegrarii implanturilor. Astazi pacientii cu probleme parodontale, pot avea lucrarea protetica definitiva, montata dupa 24 de ore de la inserarea implanturilor si se numeste INCARCARE IMEDIATA.

Acest tip de interventie se adreseaza pacientilor cu o viata sociala activa care nu isi permit sa astepte cateva luni pana la protezare, fara a avea dintii prezenti pe arcada, sau le displace sa poarte proteze provizorii mobile si fixe.

Acest tip de interventie este efectuata cu ajutorul medicului specializat in anestezie si terapie intensiva, care induce pacientului o sedare constienta, prin administrarea unor medicamente ce suplimenteaza efectul anestezicului local. Se numeste SEDARE CONSTIENTA.

Pacientul va fi foarte relaxat si se va afla intr o stare de permanenta somnolenta , dar in acelasi timp intelege indicatiile medicului stomatolog sau anestezist. Astfel se elimina toate evenimentele neplacute ce pot aparea pe parcursul interventiei.

Sedarea constienta creaza pacientului o amnezie aproape totala, asadar pacientul nu isi aminteste nimic despre interventia chirurgicala si o percepe ca fiind mult mai scurta decat e in realitate.

Astfel medicul poate lucra fara intrerupere si fara stres , fiind reduse la maxim numarul sesiunilor chirurgicale, totul fiind concentrat intr o singura sedinta : -extractii dentare multiple, inserarea a mai multor implanturi si amprentarea pe implanturi.

Pe tot parcursul interventiei, pacientului ii sunt monitorizate electronic functiile vitale. La finalul interventiei chirurgicale, medicul anestezist urmareste recuperarea capacitatii mentale si fizice ale pacientului dupa care va ridica pacientul de pe scaun.

SEDAREA CONSTIENTA este recomandata si pacientilor anxiosi, panicati, stresati, cu fobie de stomatolog sau copiilor. Este din ce in ce mai ceruta de catre pacienti chiar si pentru simple extractii sau preparatii protetice multiple.(slefuirea mai multor dinti vitali pentru o restaurare protetica) Avantajele sedarii constiente sunt si lipsa durerii post interventionale, lipsa edemului si a hematomului.

Galerie foto
  • ...