Analize fizico-chimice acreditate
1. Determinarea aciditatii libere
2. Determinarea 5–hidroximetilfurfuralului (HMF)
3. Determinarea indicelui diastazic (metoda Gothe)
4. Determinarea zaharului reducator (zahar invertit
5. Determinarea zaharului usor hidrolizabil (zaharoza) + zahar invertit
6. Determinarea continutului de granule de polen
7. Determinarea cenusii
8. Determinarea continutului de grasimi totale
9. Determinarea indicelui de aciditate la ceara de albine (cf. STAS 3064/3-74)/(cf. Farmacopeia Europeana 6.0)
10. Determinarea indicelui de saponificare la ceara de albine (cf. STAS 3064/3-74)/(cf. Farmacopeia Europeana 6.0)
11. Determinarea indicelui de esteri la ceara de albine (cf. STAS 3064/3-74)/(cf. Farmacopeia Europeana 6.0)
12. Determinarea continutului de apa (uscarea la etuva)
13. Determinari refractometrice
Analize fizico-chimice neacreditate:
1. Examen organoleptic / examen organoleptic la ceara de albine
2. Determinarea pierderii prin uscare
3. Determinarea continutului de azot total si proteine totale
4. Determinarea pH-ului
5. Determinarea adaosurilor de falsificare
6. Indice colorimetric
7. Raport fructoza / glucoza
8. Determinarea glucozei
9. Determinarea fructozei
10. Continutul de flavonoizi totali (spectrofotometric)
11. Determinarea conductivitatii electrice
12. Determinarea punctului de topire la ceara de albine
13. Continutul de ceara si extract alcoholic uscat (termogravimetric)
14. Reactii de identificare