Implantologie -clinica stomatologie-Bucuresti

Sinus Lift

Augmentari osoase

 

Pierderile osoase maxilare reprezinta o mare piedica in protetica stomatologica. Fie ca vorbim de protetica clasica mobila (proteze totale) care nu are stabilitate pe o creasta ingusta, sau cea mai mare provocare -situatia osului maxilar in reabilitarile pe implant.

 

 

 

In situatiile cand se decide ca este necesara o interventie pe implant, medicul implantolog va analiza starea osului, si anume: grosimea, inaltimea si duritatea/densitatea acestuia. Daca nu se indeplinesc acesti 3 factori simultan nu se pot insera implanturile dentare.

 

Dupa ce medicul decide ca aveti nevoie de augmentari osoase, va v-a face o simulare a cresterii osoase ghidate. Medicul chirurg o sa decida tipul de material necesar pentru interventia dumneavoastra.

 

In cazul in care aditia osoasa este minima si este necesara o augmentare mica, de cativa mm, nu este necesara aditia osoasa prin recoltare de la osul dumneavoastra sau de la un os uman strain. Se folosesc in general asa numitele materiale care induc cresterea osoasa, si anume Beta tricalciu-fosfat resorbabil. Acest material ajuta la formarea matricei osoase, peste care vor veni celulele noi de os, si se va forma os tanar. Un alt tip de material folosit sunt cele de tip os bovin liofilizat, sau in cazuri mai rare os uman cortical. Cel din urma se foloseste in cazuri extreme de resorbtie.

Galerie foto
  • ...