Izzy Vet-cabinet veterinar- Bucuresti

Microcipare

Microcipǎri şi formalitǎţi de transport în afara ţǎrii Evidenta si inregistrarea cainilor cu stapan incepand din 15.03.2014 microcipǎri şi formalitǎţi de transport în afara ţǎrii

Prin procedeul de microcipare, animalele de companie ce urmează a călătorii în zonele Uniunii Europene sau în orice altă regiune, se ia în evidenţă de către Direcţia Sanitar Veterinară  şi împreună cu paşaporul completat corect şi la zi puteţi să călătoriţi fără griji către destinaţiile alese. Cabinetul nostru vă oferă  posibilitatea să obţineţi toate acestea contra cost.

Microciparea, vaccinarea antirabica, castrarea obligatorie incepand cu 15.03.2014 se vor face conform legislatiei in vigoare. Se vor percepe taxele aferente manoperelor amintite mai sus plus inregistrarea in Registrul unic de evidenta national . Odata cu noile implementari legislative se vor modifica carnetele de sanatate si pasapoartele precum si modalitatea de evidenta in cabinetul veterinar.

Sterilizarea (castrarea) animalelor de companie de rasa sau comunitari din proprietatea cetatenilor precum si microciparea si vaccinarea antirabica la zi vor fi obligatorii. Cei care nu le vor face nu se considera  proprietari iar cainii acestora vor putea fii confiscati si dusi la adaposturi conform legii.

Perioada in care cetatenii pot intra in legalitate este din 15.03.2014 pana la 01.01.2015. Detaliile privind aplicarea legii si formalitatile vor fi comunicate dupa 15.01.2014 de catre toti medicii veterinari din tara avizati si autorizati sa afectueze inregistrarea animalelor de companie cu proprietar.

Galerie foto
  • ...