Constantin Brancoveanu, Liceu teoretic - Bucuresti

Istoric

Mediul social în care opereaza scoala, desi întruneste si caracteristicile generale ale societatii românesti in tranzitie, este totusi unic, fiind determinat de natura si intensitatea fortelor cu care actioneaza actorii sociali ce configureaza comunitatea locala, de specificul grupurilor sociale implicate, sau care au efecte – directe sau colaterale- asupra calitatii si eficacitatii actului educativ.

Prima atestare a scolii noastre dateaza din 1954, sub denumirea de Liceul Nr. 6, având ca director pe doamna profesor de limba latina, Ana NICOLAU. La 1 septembrie 1961, liceul nr. 6 se muta din Cartierul Costeasca în Cartierul Pajurei, într-un nou local de scoala, schimbându-si numele în Scoala medie Nr.6 ”Ilie Pintilie”, iar pâna în 1972- Liceul Teoretic Nr. 6, functioneaza în parallel cu Scoala medie Nr.6. Din 1972 pâna în 1976, liceul se va numi Liceul Teoretic “Dumitru Petrescu”. Din 1976 liceul devine Liceul Industrial “Dumitru Petrescu”, iar în 1990 primeste titulatura actuala de Liceul Teoretic ,,Constantin Brâcoveanu”.

Contribuind la interiorizarea de catre fiecare a propriei sale deveniri, putem spera ca elevii –partenerii nostrii dintotdeauna- vor deveni personalitati autonome si creative, apte de a decide in folosul lor, dar si al celorlalti ceea ce este mai bine pentru ei si pentru semenii lor, vor stapâni cunostintele stiintifice si valorile culturii nationale si universale necesare pentru a fi cetateni ai tarii noastre, dar si ai unei Europe unite si ai întregii umanitati, vor respecta drepturile si libertatile fundamentale ale omului, vor fi demni si toleranti fata de oameni si opiniile lor, vor fi sensibili fata de natura si mediul înconjurator, fata de problematica umana in general, respectându-si în acest fel îndatoririle fundamentale fata de acest mod specific de a fi al nostru, al oamenilor denumit atât de sugestiv si emblematic totodata ,,conditie umana”.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0216670890
Str. Pajurei, Nr. 9, Sector 1, Bucuresti
Distribuie