Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu - Bucuresti

Istoric

Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” ia fiinta la 1 septembrie 1969 sub denumirea de Grupul Scolar „Republica”. Initial, scoala a format profesionisti în domenii tehnice, prin liceu, scoala profesionala, scoala postliceala si scoala de maistri.

De-a lungul anilor, absolventii Grupului Scolar Industrial „Republica” au fost integrati pe piata muncii la Uzina Republica, Neferal, Grivita Rosie, Tevi Sudate, ICEM, Laromet, iar o buna parte dintre ei au absolvit institutii de învatamânt superior.

În anul 1990 Grupul Scolar „Republica” se separa de Uzina de Tevi Republica, trecând în subordinea Ministerului Învatamântului.

Din data de 1 septembrie 2010 numele scolii devine Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”.

Cunoscând faptul ca schimbarea si implicarea activa trebuie sa fie trasaturi constante în educatia tinerilor pentru a asigura integrarea lor în viata activa, sociala si profesionala, oferta educationala a scolii a fost constant adaptata la evolutia societatii în care traim.

În prezent, Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” pregateste elevi pentru formele de învatamânt liceu curs de zi si seral, scoala profesionala si scoala postliceala, în domenii precum economic, estetica si igiena corpului omenesc, electronica auto, mecanica si electromecanica, sudor, operator la masini cu comanda numerica, propunând tinerilor o paleta de meserii moderne si adecvate pietei muncii, oferindu-le în paralel si posibilitatea continuarii studiilor în orice domeniu.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0212560083
Bd. Basarabia, Nr. 256, sector 3
Distribuie