Niba Sistem - Certificate energetice Bucuresti

Termografie

Ce este termografia in infrarosu?
Termografia in infrarosu sau termoviziunea este o metoda perfomanta de evaluare si detectare a eventualelor defecte termice sau pierderi de aer in sistemele de izolatie ale imobilelor.

Termografia masoara temperatura suprafetelor prin utilizarea unor camere video sau statice cu infrarosu. Aceste echipamente recepteaza lumina aflata in spectrul de caldura si inregistreaza variatiile de temperatura din suprafata cladirii, variind de la alb (pentru regiuni calde) pana la negru (pentru regiuni reci).

Imaginile rezultate ajuta auditorul sa determine zonele in care este necesara suplimentarea izolatiei si servesc drept instrument de control, pentru a verifica daca izolatia a fost aplicata corect.

Cum se realizeaza termografia in infrarosu (termoviziunea)?
Inspectia termografica poate fi facuta la interior sau exterior – abordarea este decisa de catre auditor, in functie de metoda care va furniza cele mai relevante rezultate (factorul meteo este foarte importanta).

In mod frecvent va fi preferata inspectia la interior, ca urmare a faptului ca pierderile de aer cald din cladire nu sunt intotdeauna liniare.Pierderile de caldura detectate intr-o anumita zona in afara peretilor pot origina intr-o alta locatie din interiorul peretilor. De asemenea, sunt mai dificil de detectat diferentele de temperatura pe suprafetele exterioare ale cladirilor in conditii de vant puternic.
Ca urmare a acestor variabile, inspectiile interioare sunt in general mai precise, beneficiind de o miscare net redusa a aerului in spatiile evaluate.

Termografia implica utilizarea unor camere foto sau video speciale pentru realizarea de imagini (termograme) ce ilustreaza variatiile de caldura ale diverselor suprafete. Aceasta tehnologie este aplicata cu success in multiple arii de specialitate.
 
 
 
Pentru ce este recomandata termografia?
Termogramele sistemelor electrica pot detecta conexiuni sau componente cu temperaturi anormal de ridicate. Termograma unui sistem mecanic poate detecta caldura generata de frecari excesive. Auditorii energetici utilizeaza termografia ca un instrument specializat pentru detectarea pierderilor de caldura si aer in structurile de izolatie ale cladirilor.

Scanarea cu infrarosu permite auditorilor energetici sa verifice eficienta izolarii din structura unei cladiri. Termogramele rezultate (imaginile preluate) reprezinta o baza clara pentru a determina in ce masura o cladire necesita izolatii suplimentare sau imbunatatirea celor existente si in ce zone anume ale cladirii ar trebui realizate aceste lucrari.

De asemenea, intrucat izolatiile umede conduc caldura mai rapid decat cele uscate, scanarile termografice ale acoperisurilor pot adesea detecta scurgeri in structura lor.

Termografia este recomandata atat in cadrul evaluarii energetice a imobilului dvs., cat si inainte de a achizitiona o noua casa sau un imobil – cladirile noi pot avea la randul lor erori de constructie in structura de izolatie.
Realizarea unei astfel de inspectii va poate confirma calitatea achizitiei sau va poate preveni cu privire la potentiale probleme ce v-ar costa bani, timp si energie ulterior achizitiei.

Prin urmare, termografia in infrarosu, ca metoda nedistructiva si nonintruziva de examinare poate fi folosita in:

scanarea termica a cladirilor
mentenanta instalatiilor
productie
transport
cresterea vizibilitatii in domeniul maritim
vizualizarea scurgerilor de gaze
domeniul medical
cercetare
securitate si supraveghere
sisteme auto Night Vision

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0216673979; 0722232793
Sos. Chitilei, nr.58, sector 1
Distribuie