Ortho-Extend-cabinet stomatologic-Bucuresti
Chirurgie orala
Medicina stomatologica beneficiaza in prezent de tehnici variate de chirurgie orala, iar acestea sunt puse in lucru doar atunci cand este necesar si nu exista niciun fel de echivalenta in privinta tratamentului dintilor sau gingiilor.
?
Indiferent ca va fi necesara o extractie sau o alta procedura cu o complexitate mai mare, chirurgia stomatologica are suport solid in privinta tehnicilor utilizate, a materialelor, aparaturii si instrumentelor folosite.
Intre cele mai frecvente tehnici de chirurgie orala le prezentam pe urmatoarele:
?
-
Interventie chirurgicala la nivelul cavitatii bucale;
-
Interventie chirurgicala apicala;
-
Interventie chirurgicala pentru regularizari de creste alveolare;
-
Interventie chirurgicala parodontala;
-
Interventie chirurgicala plastica la nivel gingival.
In situatia in care un dinte are un grad de compromitere care nu mai poate fi remis prin tratament stomatologic, atunci se va opta pentru extractie. Aceeasi solutie chirurgicala de extractie se va pune in practica si cand din dinte au ramas doar resturi ale radacinii sau cand este vorba despre un dinte care se afla in stadiul de eruptie. In ambele situatii dintele va fi extras chirurgical din cavitatea sa, iar in locul ramas se va putea ulterior realiza un implant, sau cand exista posibilitatea se va aplica o punte.
?
Daca medicul stomatolog constata ca radacina unui dinte este bolnava, extractia se face cat mai curand, insa doar dupa tratarea infectiei si cand dintele nu doare. Pentru aceasta situatie se aplica procedura chirurgicala de rezectie apicala, pastrandu-se zona de radacina sanatoasa.
Pentru obtinerea unui suport optim (camp protetic) in protezarile ulterioare, se recurge la chirurgia pentru regularizarea crestelor alveolare, acest lucru insemnand practic netezirea substratului osos.
?
Salvarea dintilor parodontici prin chirurgie parodontala este la indemana medicului pentru a se obtine o regenerare tisulara ghidata cu scopul declarat de pastrare si prelungire a duratei de viabilitate a dintilor aflati in acest stadiu de boala.
?
In cazul interventiei chirurgicale gingivale este urmarita refacerea continutului optim de tip morfofunctional la nivelul tesutului gingival.
Fiecare dintre aceste proceduri de chirurgie orala au scopuri bine precizate si tinte corect alese pentru a fi atinse. Cu toate acestea succesul lor trebuie sustinut si de o rezistenta buna a organismului pacientului ce poate fi obtinuta prin alimentatia bogata in calciu, maganeziu, fosfor, fluor, vitamine si minerale.