Flavin
Seminte de canepa fibre 200 g
Organismul uman contine 25 de tipuri de aminoacizi, dintre care un numar de 20 sunt formatori de proteine. Aminoacizii necesari sintezei proteinelor si a altor compusi azotati, sunt furnizati de catre proteinele din alimentatie. Necesarul de proteine inseamna necesar de aminoacizi. Procentul de proteine din organism este de 14-16%, si aproximativ 0,1% aminoacizi liberi. Efectele pozitive ale aminoacizilor: Scaderea nivelului de colesterol si trigliceride, prevenirea afectiunilor de natura cardio-vasculara, scaderea tensiunii arteriale. In caz de obezitate, favorizeaza revenirea la greutatea ideala, eliminand surplusul de grasimi din organism. Aminoacizii au efect tonic asupra sistemului imunitar. Favorizeaza activitatea corticala. Consumul regulat este fundamental necesar in formarea si reinnoirea organismului. Efectul fibrelor din componenta semintelor de canepa: in prevenirea cancerului, intarzierea proceselor de imbatranire, stimularea vederii, este indicat in carentele de fier, hiperaciditate, dar prezinta si efect antiinflamator. Are efect de reglare a nivelului de glucide din sange, a metabolismului lipidic, intareste peretii vasculari, tesutul conjunctiv elastic de la nivel pulmonar, sistemul digestiv, dar ajuta si in prevenirea aparitiei cariilor dentare si protectia smaltului dentar. Aceste proprietati sunt completate de actiunea protectoare asupra metabolismului colagenului, respectiv intarirea sistemului imunitar. Alimentele bogate in fibre sunt indispensabile pentru buna functionare a tractului digestiv, deoarece elementele care nu pot fi absorbite formeaza substanta balast, care prin umplerea intestinelor face posibil tranzitul continuu al continutului intestinal. Pe langa acestea, alimentele bogate in fibre sunt si o importanta sursa de vitamine si saruri minerale. Alimentele bogate in fibre sunt principala noastra sursa de vitamina D, A si E, respectiv oligoelemente. Oligoelementele au un rol vital in prevenirea si impiedicarea proceselor de natura maligna.
Datorita compozitiei lor, fibrele reduc tulburarile circulatorii si impiedica aparitia procesului de imbatranire. Elementele vitale sunt: vitaminele A si E, seleniul, dar importante sunt si calciul, magneziul, fierul, zincul, manganul, cuprul si cromul, complexul de vitamine B si acidul folic.