Andra Dent Estetic-cabinet stomatologic- Bucuresti

Ortodontie

...
Aparate Dentare - Ortodontie

Ce inseamna ortodontie?

Ortodontia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa cu corectarea anomaliilor dintilor si a maxilarelor prin servicii de ortodontie. Dintii care nu sunt corect pozitionati pe arcada pot crea probleme atat din punct de vedere estetic cat si functional. O dantura stramba este mai greu de curatat implicit este mult mai expusa cariilor si parodontopatiei. De asemeni, pozitia incorecta a dintilor solicita suplimentar muschii masticatori ceea ce poate duce la dureri de cap, dureri in zona gatului, a umarului sau chiar a spatelui.

Medicul ortodont este specialistul care poate corecta toate aceste anomalii astfel incat estetica si sanatatea dentitiei sa revina la o forma normala.

 

Cand se impune tratamentul ortodontic?

Medicul stomatolog sau medicul ortodont pot determina daca un pacient necesita un tratament ortodontic. Acest lucru se realizeaza printr-o serie de instrumente de diagnostic precum: anamneza medicala si dentara completa, examen clinic, mulajul danturii, radiografii dentare, fotografii. In urma diagnosticarii, medicul ortodont din cabinetul Andra Dent Estetic propune fiecarui pacient un plan de tratament personalizat.

Este bine sa va adresati medicului dentist pentru un serviciu de ortodontie, atunci cand observati ca dantura prezinta anumite particularitati precum:

  • dinti frontali superiori iesiti cu mult in fata celor inferiori ( Supraocluzie verticala )

 

  • dinti frontali inferiori iesiti mult in fata, sau cei superiori sunt retrasi mult in spate, asa numitul aspect de „buldog” ( Ocluzie inversa )

 

  • dintii superiori frontali nu se potrivesc peste dintii inferiori frontali, la o muscatura normala ( Ocluzie incrucisata )

 

  • aparitia unui spatiu intre suprafetele ocluzale ale dintilor frontali si/sau laterali, la o muscatura pe dintii posteriori (  Ocluzie deschisa )

 

 

  • centrul dintilor frontali superiori nu se aliniaza cu centrul dintilor frontali inferiori ( Malocluzie pe linia mediana )

 

  • lipsa dintilor sau spatii interdentare astfel incat arcada nu este plina ( Dinti distantiali )

 

  • un numar prea mare de dinti pe arcada ( Inghesuire dentara )

 

  •  anumiti dinti erup in afara arcadei sau raman chiar in os ( Dinti inclusi)

 

  •  dintii frontali superiori sunt pozitionati catre in fata si nu intra in contact cu dintii frontali inferiori la o muscatura normala ( Protuzie)

 

Toate aceste situatii din ortodontie pot fi remediate cu ajutorul aparatului dentar, care actioneaza printr-o usoara presiune asupra dintilor si maxilarelor, atent controlata de medicul ortodont.