Antohi Medical Center

Chirurgia fetei

...
Blefaroplastia

Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) se practica din perioada anilor \'70, de atunci un mare numar de barbati si femei beneficiind de rezultatele interventiei.Interventia are ca scop indepartarea excesului tegumentar si grasos aflat la nivelul pleoapelor superioare si inferioare. Acest exces de piele si grasime duce la scaderea campului vizual, la aparitia de riduri si pungi, conferind fizionomiei un aspect obosit. Blefaroplastia se poate face la nivelul pleoapelor superioare si inferioare separat sau impreuna, in aceeasi interventie. De asemenea, ea poate fi asociata cu liftingul facial.

CE PACIENTI POT BENEFICIA DE BLEFAROPLASTIE?De regula operatia se face la pacienti peste 35 de ani dar bineinteles, daca este cazul, se face si mai devreme. Operatia este contraindicata in hipertiroidie, boli cardiovasculare, diabet si in afectiuni oftalmologice cum ar fi dezlipirea de retina sau glaucomul.

RISCURILE OPERATIEI Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti in ceea ce priveste capacitatea de vindecare, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil. Ca si complicatii minore, poate aparea vederea dubla sau in ceata timp de cateva zile dupa operatie. Daca s-a indepartat mai mult tegument decat era necesar, poate aparea \"ectropinul\", o retractie a pleoapelor inferioare care impiedica inchiderea ochiului. Inainte de operatie ar trebui consultat un oftalmolog care sa va verifice vederea si secretia de lacrimi.

INDICATII PREOPERATORII• nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;• este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;• la femei, de regula operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;• trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);• trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;• daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat dupa minimum 2 saptamani dupa operatie;• evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie, in special regiunea faciala;• nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;• daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.INTERVENTIA CHIRURGICALA Blefaroplastia se face de regula sub anestezie locala combinata cu o anestezie intravenoasa usoara. Veti fi treaz dar insensibil la durere. Operatia dureaza intre 1 si 3 ore. De obicei se fac mai intai pleoapele inferioare iar apoi cele superioare. Inciziile se fac la nivelul santului palpebral superior si imediat sub gene la pleoapele inferioare. Se separa tegumentul de muschiul subiacent, dupa care se indeparteaza pungile de grasime atat de la nivelul pleoapelor inferioare cat si a celor superioare. In final se excizeaza surplusul tegumentar si se face sutura. Daca la nivelul pleoapelor inferioare exista numai pungi de grasime fara surplus tegumentar, se poate face o blefaroplastie transconjunctivala cu incizie in interiorul pleoapelor.

SPITALIZAREA POSTOPERATORIE Dupa operatia de blefaroplastie este necesara o spitalizare de 1 zi pentru a ramane sub supravegherea personalului medical, perioada in care se administreaza antibiotice, profilactic si se aplica local pungi cu gheata.

RECUPERAREAFirele se scot dupa 3-4 zile, acest lucru putand fi rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia. Edemul si echimozele persista de regula pana la sfarsitul primei saptamani. Majoritatea pacientilor pot reveni la locul de munca in aproximativ 10 zile. Timp de 2 saptamani trebuie evitate activitatile solicitante, care pot ridica tensiunea arteriala, fapt ce ar favoriza unele sangerari. Deoarece in primele luni persista o usoara sensibilitate la soare si vant, se recomanda purtarea ochelarilor de protectie. cicatricile pot ramane cu o nuanta usor roz pana la 6-9 luni, in final devenind o linie alba foarte subtire.

CONCLUZIIRezultatele pozitive ale blefaroplastiei se mentin ani de zile, imbunatatind foarte mult aspectul estetic al pacientului respectiv.

 

...
Lifting facial

Liftingul facial este o operatie care se practica din perioada anilor '70 si este cea mai buna solutie pentru atenuarea prejudiciilor estetice ale varstei.

Pe masura ce oamenii imbatranesc, efectele gravitatiei, stresurile cotidiene si expunerea la soare pot fi vazute pe fetele lor, prin aparitia unor riduri adanci.

Procesul de imbatranire afecteaza, pe langa piele si tesuturile subiacente cum ar fi: muschii fetei si gatului si chiar scheletul osos poate fi sediul unor modificari involutive. Liftingul facial nu poate opri procesul de imbatranire, el dand numai "timpul inapoi" prin atenuarea celor mai vizibile semne ale imbatranirii.

CE PACIENTI POT BENEFICIA DE LIFTINGUL FACIAL?De regula, liftingul facial se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani dar se poate face si la persoane sanatoase cu varsta de 80 de ani. Trebuie retinut faptul ca liftingul intinereste dar nu infrumuseteaza, in sensul ca operatia corecteaza efectul imbatranirii.

RISCURILE OPERATIEI Nu exista operatie ca sa nu implice un risc. Cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti in ceea ce priveste capacitatea de vindecare, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil. Ca si complicatii pot aparea hematoame, infectii, lezarea unui ram motor din nervul facial. De asemenea, poate aparea o latire a cicatricilor si o rarire a parului la nivelul cicatricii temporale.

INDICATII PREOPERATORII• nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;• este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;• de regula, la femei operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;• trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);• trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;• daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;• evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie, in special regiunea faciala;• nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;• daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.INTERVENTIA CHIRURGICALA Operatia de lifting facial se face sub anestezie locala combinata cu anestezie intravenoasa. Unii chirurgi prefera anestezia generala cu intubatie. Interventia dureaza aproximativ 3 ore. Scopul acestei operatii este de intindere a pielii fetei si gatului cu repozitionarea muschilor fetei. Incizia practicata se intinde de la nivelul pielii paroase a capului, prin fata urechii, apoi ocoleste lobul si trece in partea posterioara a acesteia. Pielea este separata de muschii si grasimea de sub ea. Muschii se intaresc, pielea este tractionata in spate si in sus si este indepartat excesul. Dupa operatie se poate lasa un mic tub de dren pentru a impiedica formarea unor hematoame. In acelasi timp operator se pot rezolva si cearcanele de la nivelul pleoapelor inferioare precum si surplusul de piele de la nivelul pleoapelor superioare. Dupa operatie se aplica un pansament circular compresiv la nivelul fetei.

SPITALIZARE POSTOPERATORIE Dupa operatia de lifting facial este necesara o spitalizare de 1-2 zile pentru a ramane sub supravegherea personalului medical, perioada in care se administreaza antibiotice, profilactic. Tuburile de dren se scot dupa 1-2 zile.

RECUPERAREAIn primele zile postoperator, poate exista un usor disconfort precum si dureri locale care pot fi combatute cu medicatie antialgica. De asemenea, timp de cateva saptamani poate persista o usoara amorteala a pielii. Bandajele se pot pastra pana la 7-10 zile. In prima saptamana tegumentele pielii sunt palide, usor edematiate, uneori prezentand si mici echimoze care vor disparea dupa prima saptamana. Firele se scot dupa 12 zile de la operatie, acest lucru putand fi rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia. Dupa vindecare, este foarte important sa se evite expunerea la soare, frig, ca si fluctuatiile in greutate care pot compromite rezultatele interventiei. In privinta cicatricilor, pana la 6 luni ele se rosesc si se umfla iar dupa 9 luni - 1 an, se aplatizeaza si se deschid la culoare. Practic, dupa 9 luni, cicatricea din fata urechii, singura portiune care nu este mascata de par, devine aproape invizibila.

CONCLUZIIAvem peste 200 de operatii de lifting facial. Daca va faceti un lifting nu opriti timpul. Pielea va continua sa imbatraneasca in timp, dar efectele unui lifting sunt de durata si dupa ani de zile veti continua sa aratati mai bine decat daca nu v-ati fi facut operatia.

...
Marirea buzelor

Marirea buzelor este o procedura spectaculoasa ca rezultat si are un caracter definitiv sau temporar (6-9 luni) in functie de substanta utilizata. Augmentarea buzelor (marirea buzelor) se face in prezent cu mai multe substante:• acid hialuronic cross-linkat cu o viscozitate marita ceea ce ii asigura o persistenta sporita in tesuturi si un rezultat mai indelungat (6-9 luni)• grasime proprie• preparate permanente (endoproteze)

MARIREA BUZELOR PRIN INJECTARE DE ACID HIALURONIC Marirea buzelor prin injectare de acid hialuronic este nedureroasa (se realizeaza sub anestezie locala) si deci nu necesita internare.

MARIREA BUZELOR CU GRASIME Marirea buzelor cu grasime este o procedura facila constand in injectarea grasimii la nivelul buzelor utilizand o canula speciala. Procedura are loc cu anestezie locala, dureaza aproximativ 45 minute iar rezultatul persista aproximativ 4-9 luni in functie de persoana si de cantitatea injectata. Este procedura cea mai uzuala si desigur cea mai solicitata.

Exista la ora actuala multiple posibilitati de marire (augmentare) a buzelor, dar marirea folosind grasime proprie ramane cea mai inofensiva, putin costisitoare si cu rezultat foarte bun. Dupa augmentarea cu grasime buzele capata un aspect marit de volum, frumos conturate, deosebit de senzuale si cu un rezultat persistent pentru o perioada lunga de timp. Procedura este nedureroasa, se realizeaza sub anestezie locala, nu necesita internare si nici nu implica complicatii legate de intoleranta organismului la materialul injectat. Dupa augmentarea buzelor cu grasime proprie este posibila aparitia unor discrete echimoze la nivelul buzelor asociate cu un edem moderat si usoara hipersensibilitate locala. Toate aceste fenomene se remit in cateva zile iar rezultatul deosebit se mentine pentru o perioada de 6-9 luni cand se recomanda repetarea procedurii pentru persistenta rezultatului. Aceasta procedura (marirea cu grasime) este foarte bine tolerata de pacienta deoarece grasimea proprie injectata nu da fenomene de respingere.

Cateva masuri de precautie trebuie respectate inaintea efectuarii procedurii:• tratamentul cu antiinflamatorii (indometacin, fenilbutazona, diclofenac), anticoagulante (heparina, trombostop, etc.) trebuie intrerupt cu o saptamana inainte• nu se recomanda consumul de cafea sau alte excitante psihomotorii in ziua interventiei• daca exista tratamente in desfasurare ele trebuie aduse la cunostinta chirurgului plastician inaintea efectuarii interventiei.

...
Otoplastia

Otoplastia (corectarea urechilor decolate) se face pentru a apropia urechile de cap sau pentru a le face mai mici. De obicei urechile decolate sunt asimetrice, una fiind mai decolata decat cealalta; de asemenea pot exista diferente de marime intre cele 2 urechi. Scopul operatiei este de a restabili aceasta simetrie dar nu trebuie promis ca ea va fi perfecta.

CE PACIENTI POT BENEFICIA DE OTOPLASTIE?Operatia se face dupa varsta de 4-5 ani, cand urechea a atins aproape dimensiunile pe care le are un adult. Este indicat ca operatia sa se faca inainte ca pacientul sa intre in colectivitati (gradinita, scoala), pentru a evita aparitia unor traume psihice datorate unor comentarii nefavorabile. Este de preferat ca initiativa pentru operatie sa vina in primul rand din partea copiilor, care astfel sunt mai cooperanti si mai multumiti de rezultat.

RISCURILE OPERATIEI Nu exista operatie care sa nu implice un risc. Cand operatia este facuta de un chirurg plastician experimentat, complicatiile sunt rare si de obicei minore. Exista diferente foarte mari intre pacienti in ceea ce priveste capacitatea de vindecare, astfel ca rezultatul nu este niciodata complet previzibil. Intr-un procent redus pot aparea mici cheaguri de sange in spatele urechii, la nivelul inciziei sau mici infectii localizate la nivelul tegumentului sau al cartilajului, care se trateaza cu antibiotic.

INDICATII PREOPERATORII• nu mancati si nu beti nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;• este interzisa administrarea aspirinei si a medicamentelor ce o contin, cu 2 saptamani inainte de operatie;• de regula, la femei operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;• trebuie sa anuntati chirurgul si medicul anestezist daca aveti probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);• trebuie sa anuntati medicul daca purtati proteze dentare sau lentile de contact;• daca fumati, planificati-va sa va lasati cu cel putin 1-2 saptamani inainte de operatie si nu va apucati decat la minimum 2 saptamani dupa operatie;• evitati sa va expuneti in exces la soare inainte de operatie, in special regiunea faciala;• nu urmati o dieta stricta inainte de operatie deoarece poate intarzia vindecarea;• daca raciti sau faceti o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.INTERVENTIA CHIRURGICALA La copiii foarte mici se prefera anestezia generala iar la copiii mai mari si adulti, anestezia locala combinata cu o anestezie intravenoasa usoara. Operatia dureaza aprox. 1 ora. Incizia se face in spatele urechii pentru a evidentia cartilajul. Ulterior, cu ajutorul unor fire neresorbabile, cartilajul este remodelat fiind plicaturat si apropiat de cap. Dupa controlul hemostazei, se face sutura la piele.

SPITALIZAREA POSTOPERATORIE Operatia se poate face ambulator sau cu o spitalizare de 24 de ore. Trebuie purtat un bandaj compresiv timp de 1 saptamana, dupa care se indica purtarea unei cordelute pentru inca 1 luna. Firele se scot dupa 7-8 zile, acest lucru putand fi rezolvat fara probleme de medicul de familie al fiecaruia.

RECUPERAREACopiii se pot intoarce in colectivitate dupa 1 saptamana (dar trebuie supravegheati in prima luna), iar adultii pot relua lucrul dupa 2-3 zile.

CONCLUZIIRezultatele acestei operatii sunt foarte bune dar nu trebuie sa va asteptati ca dupa interventie urechile sa fie perfect simetrice, lucru care de altfel este si nenatural pentru

...
Rinoplastia primara

Rinoplastia este o interventie chirurgicala de remodelare a piramidei nazale (Rhinos (gr.) = nas ; plastikos (gr.) = a construi, a modela)De la inceput trebuie inteles un lucru: Rinoplastia nu inseamna doar o simpla inlaturare a cocoasei sau ridicare a varfului nazal.Rinoplastia este o interventie chirurgicala complexa, care consta intr-o serie intreaga de manevre, majoritatea acestora fiind extrem de fine, lucrandu-se la nivelul zecimilor de milimetru.Majoritatea chirurgilor considera rinoplastia ca una dintre cele mai complexe si sofisticate interventii chirurgicale. In fuctie de complexitatea cazului o rinoplastie primara poate dura intre o ora si 4-5 ore, iar o reinterventie pana la 7-8 ore!Rinoplastia poate fi o interventie chirurgicala extrem de multumitoare atat pentru pacient, cat si pentru medic. Pentru marea majoritate a pacientilor operatia de corectie a piramidei nazale este o experienta pozitiva. Modificarea in bine a piramidei nazale are un impact pozitiv si asupra profilului psihologic

Categorii
Date de contact
0763540706 (chirurgie); 0212227359; 0722623459 (Programari Obstetrica-Ginecologie)
Str. Stolnicului, nr 6-10, et. 1, ap 4, sector 1,
Distribuie